Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri sona erdi. Niğde’de ilk defa gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’den ve Kıbrıs’tan 18 üniversite bir araya geldi.


Niğde Belediyesi’nin desteğiyle 3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Öğretmenevi bahçesinde organize edilen 1. Üniversite Tanıtım Günleri’ni dört binin üzerinde ziyaretçi gezdi. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler üç gün boyunca üniversiteler hakkında geniş bilgi edindiler.

Programın ilk gününde açılışa katılan Niğde Valisi Alim Barut, Niğde’nin sınavlarda artan başarısına paralel olarak üniversitelerin de gözdesi bir şehir olduğunu söyledi. Stantları tek tek gezen Barut misafirleri selamladı. Etkinlik kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Antalya Bölge Müdürü E. Haluk Bilal tarafından İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda iki gün süreyle öğrencilere yönelik motivasyon ve bilgilendirme amaçlı konferans verildi.    

Etkinliğin ikinci gününe de katılım yüksekti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan planlama dahilinde okulların belli zaman dilimlerinde stantları gezmesi yığılmayı önleyerek verimi arttırdı. Aynı gün stantların kapanmasıyla misafirler Niğde Kalesi ve Alaaddin Camii’ne götürüldü. Ardından Bahçeli ve Kemerhisar kasabalarına gidilerek başta Su Kemerleri ve Roma Havuzu olmak üzere tarihi ve turistik yerler gezildi. Hep birlikte yenen akşam yemeğinin ardından Akmedrese’nin tarihi ortamında Arkeolog Mustafa Eryaman tarafından Niğde’nin tanıtımı yapılarak Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü ekibince müzik dinletisi sunuldu.

Programın son gününde öğleye kadar yapılan tanıtımların ardından Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin katılımı ile kapanış töreni düzenlendi. Burada konuşan Ekinci ilk defa düzenlenen organizasyonun amacına ulaştığını söyleyerek önümüzdeki yıllarda daha farklı uygulamalarla devam ettirileceğini ifade etti. Katılım belgelerini Celalettin Ekinci’nin elinden alınan üniversite görevlileri organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından Çamardı ilçesine gidildi. Ecemiş Çayı ve Demirkazık Dağ Evi gezisi ile öğle yemeğinin ardından program sona erdi.

Üniversite Tanıtım Günleri, esas amacı yanında Niğde’nin tanıtımına da büyük katkı sağlayan bir organizasyon olarak dikkat çekti.   


Foto galeriye git 














 

Editör: TE Bilişim