Niğde’nin bu güne kadarki en geniş katılımlı ulusal organizasyonunu Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştiriyor. Türkiye’den ve yurt dışından 24 üniversite Niğde’de düzenlenecek tanıtım günlerinde bir araya gelecek.


Niğde Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek 1. Üniversite Tanıtım Günleri, 3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Öğretmenevi ve Sosyal Tesislerinde düzenlenecek. Aralarında Hacettepe, Ankara, Koç, Kıbrıs Lefke Avrupa gibi isimlerin bulunduğu üniversiteler üç gün boyunca Niğde’deki öğrencilere ve vatandaşlara tanıtılacak.

Niğde için önemi büyük olan organizasyona 50’den fazla akademisyen ve üniversite personeli katılacak. Öğretmenevi bahçesinde kurulacak stantlarda her üniversite tanıtımını istediği gibi yapabilecek. Programda başarı ve motivasyon amaçlı öğrencilere ve velilere yönelik konferans da düzenlenecek. 


Üniversite Tanıtım Günleri, Niğde’nin tanıtımı için de önem taşıyor. Bu anlamda, şehre gelecek misafirlere Niğde’yi anlatan etkinlikler düzenlenecek. Akmedrese’de kentin tanıtımının yapılması ile birlikte Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından müzik dinletisi sunulacak. Programın son gününde ise Çamardı’ndaki Demirkazık Dağ Evi ve çevresi ile Gümüşler Manastırı’na gezi düzenlenecek.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci öğrencilerin başarısını artırmak ve vizyonunu genişletmek için düzenledikleri Üniversite Tanıtım Günleri’nin Niğde için önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.



Editör: TE Bilişim