Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül Hatıra Ormanı’na törenle ağaç dikildi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ocak ayı içerisinde Niğde Üniversitesine  gerçekleştirdiği ziyaretin anısına Merkez Yerleşkenin Akkaya Barajı kıyısında “Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

 

Niğde Üniversitesi  Prof. Dr. Adnan Görür’ün ev sahipliği yaptığı törene; Vali Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karaca, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Protokol konuşmalarıyla başlayan törende ilk konuşmayı Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara yaptı. İçinde bulunduğumuz haftanın Ormancılık Haftası olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Kara, “Bölge Müdürlüğümüz 2012 yılında Niğde de 5 bin 800 hektar alanda ağaçlandırma ve iyileştirme yapacak. Bu çalışmalarda fidan dikimi ve tohum ekimi suretiyle yaklaşık 5 milyon civarında fidan toprakla buluşacak. Bu çalışmaların Niğde’ye fayda getirmesini diliyorum” dedi.

 

Kara’nın ardından kürsüye Rektör Prof. Dr. Adnan Görür geldi. Cumhurbaşkanımızın 20 Ocakta üniversitemizi şereflendirmesi adına kendilerine 50 dönümlük arazide bir orman oluşturma şeklinde hediye arz ettiklerini belirten Rektör Görür, “Bu hediyenin gerçekleşmesi için bugün 50 dönümlük arazide 3 bin 200 ağacın dikimine başlıyoruz. Ağaç, insan hayatının her anında çok gerekli olan bir olgu. Bugün soluduğumuz havada içtiğimiz suda ağacın çok büyük önemi var. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve muhterem eşi Hayrünnisa Gül adına oluşturulacak orman sadece kampusümüzü yeşillendirmekle kalmayacak yan tarafında bulunan göletin muhafazası ve burada daha temiz havanın oluşması bakımından da yerleşke alanına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

 

Rektör Görür, ayrıca arazinin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Âlim Barut’a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol’e ve ağaç teminindeki desteklerinden dolayı Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ile Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir’e teşekkür etti.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise konuşmasına Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ü ve ekibini kutlayarak başladı. Bölgede böyle bir ağaçlandırmaya ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Akdoğan Niğde’nin Türkiye de en az yağış alan illerden bir tanesi olduğunu ifade ederek “Niğde’mizde ağaç yetiştirmenin zor olduğunu biliyoruz. Niğde’mizde hakikaten ağaçlarımız ve yeşilliğimiz çok kıymetli bu bakımdan ben rektörümüzü tebrik ediyorum. Yine Cumhurbaşkanımız adına böyle bir hatıra ormanı dikiliyor olması da hakikaten sevindirici. Ayrıca hatıra ormanımızın özellikle Akkaya Barajı etrafında oluşturuluyor olmasının da üniversitemiz açısından iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Törende son konuşmayı Vali Âlim Barut yaptı. Ağacın uzun vadeli bir yatırım olduğunu dile getiren Vali Barut “Burada gerçekten bir güzelliği yaşıyoruz. Niğde de ağaç dikmekten güzel faaliyet olamaz. Buraya dikilen çam yüz yıllık yüzelli yıllık bir geleceği ifade eder, gençlerde geleceğimizi ifade etmektedir. Böylece iki güzel anlam bir araya geliyor. Ben bu organizasyondan sevinç duyuyorum ve buraya şahsen katılmak beni mutlu ediyor bu sebeple emeği geçenlere ve fidan dikecek tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından “Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül Hatıra Ormanı” ağaç dikimine geçildi.

 

İl Özel İdaresi, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğünün katkılarıyla üniversitemiz tarafından 50 dönümlük arazide oluşturulan ormana 3 bin 200 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

 

 










 

Editör: TE Bilişim