Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi Eğitim Merkezi Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ve Senato üyelerinin katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde açıldı.

Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) Eğitim Merkezinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, "Kariyer Geliştirme Merkezimizin önümüzdeki dönemlerde daha aktif olmasına yönelik altyapı ve organizasyonel çalışmalarımızı tamamladık. Amacımız, KAGEM'in öğrenci kulüplerimiz ve akademik birimlerimiz ile daha yakın bir işbirliği içinde çalışmasıdır. Bu kapsamda öğrencilerimizin formel eğitim-öğretim müfredatlarını tamamlayacak ve hayata hazırlayacak faaliyetlerin yapılması oldukça önemlidir. Öğrencilerimize ve personelimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Programda bir sunum gerçekleştiren KAGEM Müdürü Prof. Dr. Fatih Çetin ise, öğrencilerin ve personelin kariyer planlamasında desteğin oldukça önemli olduğunu ve bunun için kitlesel eğitimler kadar küçük gruplarla eğitimlerin düzenlenmesinin ve tecrübe paylaşımının yapılmasının gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Fatih Çetin, sunumunu "KAGEM Eğitim Merkezinde düzenleyeceğimiz etkinlikleri üniversitemiz OGRİS sisteminde yapılan iyileştirmelerle önceden duyuracağız. Belirlenen kontenjan dahilinde burada küçük grupları eğitime alma ve tecrübe paylaşımında bulunma imkanına kavuşmuş bulunmaktayız. İlk olarak öğrencilerimize yönelik “Özgeçmiş Belgesi Hazırlama ve İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” hakkında eğitimlere başlıyoruz ve bu etkinliğimiz her hafta Çarşamba günleri devam edecektir" ifadeleriyle sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim