Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültelerinde Dekanlık değişimi gerçekleşti.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı


Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde düzenlenen devir teslim töreni ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanlığı görevini Prof. Dr. Zafer Ulutaş’a devretti.

Törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Serçe ve Doç. Dr. Ahmet Şekeroğlu ile fakülte akademik personeli katıldı.

Gerçekleşen törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Prof. Dr. Zafer Ulutaş’ın devrolan bayrağı bulunduğu noktadan bir adım öteye taşımak için çalışacağına yürekten inandığını ifade etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

Prof. Dr. Zafer Ulutaş da çalışmalarından ve fakülteye sağladığı katkılardan dolayı Prof. Dr. Mustafa Bayrak’a teşekkür etti.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptığı konuşmada Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu fakülte şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de önemli adımlar atacaktır. Bu doğrultudaki beklentilerden bir tanesi Wageningen Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin ilerletilmesidir. Bu konunun ivedilikle sonuca bağlanması ve uygulamaya geçilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra akreditasyon konusu da ihmal edilmemelidir. Gerek yerli akreditasyon kurumları gerek Avrupa ya da ABET gibi akreditasyon kurumları vasıtasıyla bölümlerin akredite olmasını arzu ediyoruz. Bu yönde çalışmayı Mühendislik Fakültesi başlattı, başvurularını yaptı. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği bölümleri bu konuda başaralı bir şekilde ilerliyorlar. İlk değerlendirmede diğer bölümlere de sıra gelecek. En azından birkaç bölümün akredite olması diğerlerinin önünü açacaktır. Eğer Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde Wageningen Üniversitesi’yle lisansüstü çift diplomayı ve akreditasyon konusunu gerçekleştirebilirsek iyi bir noktaya doğru gidebileceğimizi düşünüyorum. Tabi bu ilişkilerisadece Wageningen Üniversitesi ile sınırlamamak gerekiyor. Wageningen Üniversitesi düzeyinde Amerika’dan Japonya’dan ya da başka ülkelerden çeşitli üniversitelerin olması da mümkün. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyelerinin çoğu yurtdışında eğitim aldığı için bu konudaki çalışmaları daha rahat yürütebilirsiniz” dedi.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin Niğde Üniversitesi Teknokent’te de faal olması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Doğuş Holding’le yaptığımız işbirliği noktasında bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor. Özellikle Teknokent’le ilgili şirketleşme veya onlarla ortak projelerin üretilmesi konuları büyük önem taşıyor. Bu anlamda ileriye dönük yöreye hitap edecek çalışmalar yapılması yarar sağlayacaktır. Bütün bunların Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin çalışması ve başarısı olarak ortaya çıkacağına inanıyorum. Tabi fakülte bir takım bilimsel faaliyetler yapıyor ama bunun yanında uygulamada da halkın yanında olunmalı ve beraber ortak çalışmalar da yürütülmelidir. Niğde nüfusunun yarıdan fazlasının tarımla ve hayvancılıkla uğraştığını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla burada onların gözünde bir yere gelmek demek aslında fakülteyi önemli bir noktaya taşımak demektir. Yeni bir yapılanma tarzında ortaya çıkan bu fakülteyle birlikte bence bunu Niğde’de başarmak mümkün olur. Yapılan bu yönetim değişikliğiyle göreve gelen arkadaşlarımızın ve fakülte öğretim elemanlarımızın bu konularda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.




İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Dekanlık Devir Teslim Töreni

Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan’ın görev süresinin sona ermesi ve dekanlık görevine Prof. Dr. Abitter Özulucan’ın atanması dolayısıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlık makamında devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Prof. Dr. Zeki Doğan, Prof. Dr. Abitter Özulucan ve idari personel katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Zeki Doğan’ın iki başarılı dönem (6 yıl) geçirdiğini, yürüttüğü dekanlık görevini sorunsuz bir şekilde tamamladığını ve her zaman kendilerine destek olduğunu söyleyerek; “Zeki Hoca’yla iki dönem(6 yıl) çalıştık. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi zor bir fakülte olması nedeniyle fedakârlıkta gerektirir. Sağ olsun bu fedakârlığı kendisinden gördük. Ama bundan sonraki süreçte bizim beklentilerimiz yüksek. Mesela en azından bir iki bölümün belki akreditasyonu bizim için bundan sonra başarı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür konuşmasının sonunda Prof. Dr. Zeki Doğan’a hizmetlerinden ötürü tekrardan teşekkür etti.

Rektör Görür’ün ardından kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Abitter Özulucan, “ Öncelikle bana güvendiğiniz ve beni buraya layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Ayrıca Zeki Hocaya da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendileri başarılı iki dönem geçirdi. Bunun içini doldurmak gerekirse 6 yıl önceki öğrenci sayısı ile şimdiki öğrenci sayısına, öğretim üyesi sayısına ve geçmişte açılan bölüm sayısına baktığımıza son derece fazla fizibilite anlamında bize sağladığı olanaklar ortada. Başarılı bu hizmetlerinden dolayı Zeki Hocaya tekrardan çok teşekkür ediyorum. Bayrağı olduğu yerden inşallah daha ilerilere taşıyacağız. Aldığım sorumluluğun bilincindeyim. Her şeyden fedakârlık ederek buraya o katkıyı elimizden geldiğince tüm samimiyetimizle sağlayacağız” dedi

Her iki törende yapılan konuşmaların ardından Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan’a ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi eski dekanı Prof.Dr. Mustafa Bayrak’a yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Devir teslim törenlerinin ardından hatıra fotoğrafları çektirildi.



Editör: TE Bilişim