T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün (KARE) koordinasyonunda 2021 yılında gerçekleştirilecek olan 6. Ulusal Antarktik Bilim Seferi kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle katılacak olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’yu ziyaret ederek Antarktika’da yürüteceği araştırması hakkında bilgi verdi.

TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projeleri kapsamında desteklenen projesiyle Güney Kore’nin Antarktika’daki üstlerinden King Sejong Araştırma Üssü’nde 2,5 ay boyunca bulunacak olan Doç. Dr. Alper Gürbüz, küresel ısınmadan ciddi düzeyde etkilenen Antarktika permafrostlarının (donmuş topraklarının) jeolojik ve jeofiziksel özelliklerini detaylı şekilde incelemek üzere arazi gözlemleri ve jeofiziksel ölçümler yapacak ve örnekleme çalışmaları yürütecek. Üniversite  yürütücü kurum olduğu projede ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Kore Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nden de uzman araştırmacılar bulunmakta olup saha çalışmaları ortak olarak gerçekleştirilecek.

Daha önce, 2019 yılında yapılan 3. Ulusal Antarktik Bilim Seferi kapsamında da Antarktika’da araştırma projesi yürüten Alper Gürbüz, bu yılki sefer öncesinde Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu’ya yaptığı ziyaret sonrasında Antarktika’da dalgalandırmak üzere Rektör Uslu’dan üniversite  flamasını aldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen bilgilendirme ziyaretinde açıklamalarda bulunan Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu, uluslararası topraklarda varlığımızı hissettirmenin önemine değinerek ülkemizin bayrağını bu platformlarda dalgalandıran personelimize ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarının altını çizdi.

Doç. Dr. Alper Gürbüz ise destek sözleri ve nazik ilgilerinden dolayı Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkür ederek, yapacakları çalışmada üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde bulunacaklarını ifade etti.

TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü TÜBİTAK Liseler Proje Yarışmasında Niğde Üç Madalya ile Döndü

Editör: TE Bilişim