Niğde’de Üniversite Tanıtımı adına en kapsamlı organizasyonun ilki olan “Üniversite Tanıtım Günleri” Niğde Öğretmenevi bahçesinde açıldı.

Açılış programına Niğde Valisi Âlim Barut,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Milli Eğitim Müdür V. İsmail Karacan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak ve Yusuf Tüfekçi,  Şube Müdürleri, İdareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Üniversite Tanıtım Günleri’ne yurtiçinden ve yurtdışından toplam 21 üniversite katıldı. Üniversiteler öğrencilere bilgilendirme yaptı.

Açılışta konuşma yapan Niğde Valisi Âlim Barut, “Ya biz yaşlanıyoruz ya da hayat hızlı geçiyor. Bizim zamanımızda Türkiye’de 7 üniversite vardı, ama şimdi buraya gelen üniversite sayısı 21 Ülke genelinde de 170 civarında üniversitemiz var. Bu öğrencilerimiz için çok büyük bir fırsat. Üniversite tanıtım günlerinde öğrencilerimiz ve velilerimiz en iyi şekilde yararlanmalarını temenni ediyorum” dedi.

Program ile ilgili konuşma yapan Milli Eğitim Müdür V. İsmail Karacan, “Son yıllarda ülkemizde Üniversite sayısında hızlı bir artış yaşanmaktadır. Bu artış beraberinde aynı zamanda kalite ve rekabeti de getirmiştir. Devlet Üniversitelerimizin yanında özel üniversitelerimizde yerini almıştır. Bu kadar çok seçeneğin olduğu bir ortamda, öğrenciler açısından sağlıklı bir seçim yapılabilmesi, ancak iyi bir bilgilendirme ve yönlendirme ile mümkündür. İşte, bu amaçla geleceğimizi emanet edeceğimiz ve yarınlarımızın sahibi sevgili öğrencilerimize böyle bir imkânı sunuyoruz. Bu amaçla, bu yıl birincisini düzenlediğimiz ‘ Üniversite Tanıtım Günleri’ etkinliğine ayırım yapılmaksızın ülkemizdeki bütün Üniversiteler davet edilmiştir. Duyarlılık göstererek etkinliğimize katılan bütün Üniversitelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Program hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, “Niğde ilinde ilk defa böyle bir programın organizesini gerçekleştirdik. Uzun bir süredir bu program için mesai arkadaşlarımız ile beraber çalıştık. Tanıtım günlerini bundan sonra her yıl düzenli bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım öğrencilerimiz ve velilerimiz bu etkinlikten en iyi şekilde faydalanırlar.” diyerek açıkladı.

Açılış sonrası Niğde Valisi Âlim Barut ve beraberindeki protokol üniversitelerin açmış olduğu stantları gezerek bilgi aldı.

Üniversite sınavlarına girecek olan öğrenciler de burada yetkililer tarafından bilgi aldılar. Niğde’ye gelip stant kuran üniversite yetkilileri ise böyle bir organizasyon ile Niğde’de bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Üç gün boyunca sürecek olan Üniversite tanıtım günlerinde Üniversiteler öğrencilere üniversiteleri hakkında bilgilendirme yapmaya devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim