Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Bakırcı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te yapılan sempozyumda ödül aldı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Kırgızistan Diplomasi Akademisi’nin ortaklığıyla düzenlenen Uluslararası Orta Asya Sempozyumunda 200 bildiri sunuldu.

Bu bildiriler içerisinden Ömer Halisdemir üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Bakırcı'nın değerlendirmeye esas olan masallarda; fakirlerle zenginlerin mücadelesi, şımarık zenginin fakir bir kızla evlendirilip adam edilmesi, fakir bir adamın söz verdiği için asılmaya razı olacak kadar sözüne sadık olması, fakir bir adamın olağanüstü objelerle rahata kavuşması, fakir bir insanın aklını kullanarak zengin olması, çok yoksul olan bir babanın oğlunu pazarda satması ve oğlunun bir sihirbazın oyunlarını öğrenip anne ve babasını rahata kavuşturması, fakir insanlara zenginlerin zulmetmesi şeklinde fakirlik konusunun el alındığı "Kırgız Masallarında Fakirlik" adlı bildirisi en iyi bildiri ödülüne layık görüldü.
 
Editör: TE Bilişim