Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ahmet Akyol “Geleceğin Etkili Genç Lider” adayları arasında yer aldı.

Geleceğin değişim öncüleri olacak etkili genç liderleri ortaya çıkarmak, fırsat eşitliği ile alanlarının uzmanlarından 21. Yüzyıl yetkinliklerine yönelik ücretsiz eğitimler vermek ve kariyer hedeflerinde desteklemek üzere yola çıkan “Başlangıç Noktası Akademi” eğitim süreci kapsamında, Türkiye Bilişim Vakfı’nın inisiyatifinde, topluma ve doğaya proaktif şekilde fayda sağlama yaklaşımına sahip üniversitelerdeki parlak gençleri hedefleyen eğitim programı başlatıldı. Bu programda, akademi ile öğrencilerin gelişen, değişen yeni dünya düzeni ve yeni teknolojiler karşısındaki eksikliklerinin tamamlanması amaçlanıyor.

Sürdürülebilirlik, Dijital Okuryazarlık ve Gelişen Teknolojiler, CV Hazırlama ve Mülakat Simülasyonları, Girişimcilik ile Mentorluk ve Staj İmkanları gibi eğitim ve destekleri içeren bu platforma, 192 üniversiteden ve 300’ü aşkın bölümden 4600’den fazla genç yetenek Geleceğin Etkili Genç Liderleri programına başvururken, bu başvurular içerisinden, yaklaşık 4 ay sürecek ilk eğitim sürecine, Türkiye’nin 18 farklı şehrinden, 31 farklı üniversiteden ve 24 farklı bölümden yetkin 41 aday seçildi.

Dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak düşünce gücüne sahip bireyleri yetiştirmek üzere, alanlarının düşünce liderleri tarafından dinleme fırsatı bulacakları bir gelişim sürecine dahil olan adaylara, tamamen ücretsiz eğitim ve burs sağlanacak.

ÖĞRENCİ AHMET AKYOL’DAN REKTÖRE ZİYARET

Geleceğin Etkili Genç Lider Adayları arasında yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversite Öğrencisi Ahmet Akyol, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a ziyarette bulundu. Öğrencinn nazik ziyareti ve başarısı dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin, gelecek dönemlere tesir edebilecek ve ülkemize katkı sağlayabilecek nesilleri yetiştirmeyi misyon edindiğini de vurgulayarak Öğrenci Ahmet Akyol’a çalışmalarında başarılar diledi. Öğrenci Ahmet Akyol ise sıcak karşılamaları ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim