Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çalışkan ve 9’u Mühendislik Fakültesi, 8’i Eğitim Fakültesi ve 1’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden olmak üzere toplam 18 öğrenci, Netmarble EMEA ve Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi-Girişim Limanı’nın işbirliği ile düzenlenen “Hyper Jam” etkinliğine katıldı.

Keşfedilmeyi bekleyen oyun geliştiriciler için bir fırsat olarak değerlendirilen ve 13-15 Aralık 2019 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilen etkinlik, amatör ve profesyonel oyun geliştiricilerinden oluşuyor ve 48 saat sürecek Hyper-Casual oyun geliştirme maratonu şeklinde gerçekleştiriliyor.

Hyper Jam etkinliğinin ilk aşamasından katılımcılar, öncelikle kendilerini tanıtıp projelerini gerçekleştirecek ekibi kuruyor. Daha sonra verilecek temaya göre bu temayla ilgili bir Hyper-Casual oyun geliştirmeye çalışıyor. Hyper-casual oyunlar hızlıca başlatılıp kolayca oynanabilen, basit bir oyun mekanizmasına sahip oyunlar olarak tanımlanıyor.

Üniversiteden 4 ekibin katıldığı, amatör ve profesyonel oyun geliştiricilerinin ekiplerini kurup Hyper-Casual türünde kendi oyunlarını kodladığı, 48 saatlik bir maratondan oluşan etkinliğin sonunda ekiplerimiz, oyun projelerini diğer katılımcılara ve Netmarble’ın profesyonel mentorlarına sunma imkanı buldular.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan öğrencilerimiz, yeni bir platformda çalışma imkanı elde ettiklerini belirterek Oyun oynamak kadar oyun yazma deneyimi de edindiklerini ifade ettiler.

Etkinliğin, çok farklı konseptte bir organizasyon olduğundan da bahseden öğrenciler “Çok basit görünen oyunların arka planında nasıl çalışmalar yapıldığını hangi aşamalardan geçtiğini öğrendik” sözlerini kullandılar.

Oyunun yazılım dünyasındaki yerini öğrenmenin kendileri için büyük bir kazanç olduğunu vurgulayan öğrencilerimiz, işinde profesyonel insanlarla tanışıp onların tecrübelerinden faydalanmanın oldukça önemli olduğunu da vurguladılar.

Ayrıca, etkinliğe katılan Üniversite Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çalışkan ve beraberindeki öğrencilerimiz, kendilerine desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve üniversite yönetimimize teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim