Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen, İslam Düşüncesi Okulu ve Medeniyet Okulu etkinlikleri serisi, “Teklif, Tarif ve Temsil: İslam Düşüncesini Nasıl Anlamalıyız?”  konulu konferans ile sona erdi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Etkinliğe, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Üçer konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında; İslam felsefesi, İslam bilimi ve felsefe tarihi konularına değinerek katılımcılara detaylı bilgiler aktaran Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Üçer, “Genel düşünce tarihinin milattan sonra 7. ile 18. yy. arasındaki bin yıllık evresi, İslam felsefe ve bilim tarihini teşkil ediyor. Bahsi geçen bin yıl boyunca felsefe ve bilimin kalbi İslam coğrafyasıdır ve dili başta Arapça olmak üzere Türkçe, Farsça ve Uygurca gibi dillerdir. Merkezi Anadolu, Horasan, Türkistan, Mâverâünnehir ve Mısır’dır” dedi.

Gençlerin kendi kültürlerini bilmelerinin önemli olduğunun altını çizen Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Üçer, başarılı olmanın yolunun kendi tarihini ve kültürünü bilmekten geçtiğini dile getirdi. Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Üçer ayrıca, kendi coğrafyamızda yetişmiş filozofları tanımanın önemine değindi.
Teklif ve Tarif’e de vurgu yapan Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Üçer, “Bizlerin ortak noktası akıldır. Bu akıl temelinde İslami hayat görüşünün tarif edilmesi ve bütün insanların idrak edebileceği bir biçimde temellendirilmesi, İslam düşünce ve geleneğini ortaya çıkaran şeydir. Bir teklifiniz olacak ve bu teklifiniz de itimat edeceksiniz. Sadece itimat yetmez, bu teklifinizi tarif becerisine sahip olmalısınız. Eğer bunu başaramazsanız teklifinizde şüphe duymaya başlarsınız. Çünkü başka bir teklif kendini daha iyi ifade eder ve bu tarif karşısında bizim teklifimiz geri çekilme duygusu içerisine girer” ifadelerini kullandı.
Konferansın ardından kürsü alan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, başta Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, bu tarz etkinliklere her zaman destek olacaklarını söyledi.

Toplam 8 hafta boyunca devam eden, İslam Düşüncesi Okulu ve Medeniyet Okulu programı, katılımcılara sertifikaların dağıtılmasının ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
Editör: TE Bilişim