Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetiminin, Kamu-Sanayi-Üniversite etkileşimini artırmak ve paydaş zincirine yeni bir halka eklemek için sürdürdüğü yoğun çabalar neticesinde, Ferbis Tarım, Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde protokolü, Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Ferbis Tarım, Ticaret ve Sanayi A.Ş. adına ise Ferbis Tarım, Ticaret ve Sanayi A.Ş. Fabrika Direktörü Ayhan Gökbağ imzaladı.

Üniversite ile Ferbis Tarım, Ticaret ve Sanayi A.Ş. arasında imzalanan protokolde, bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik ortak proje çalışmaları yapmak, bu projelere dayalı bilimsel yayın çalışmaları yapmak, Üniversite öğretim üyeleri tarafından kuruma danışmanlık hizmeti sunmak, lisansüstü öğrencilerin kurum ile yada kurum bünyesinde tez çalışmaları yapması, lisans öğrencilerin kurum bünyesinde staj ve bitirme projeleri yapması ve Üniversite ile kurumun ortaklığı ile yapılacak seminer, konferans, tanıtım ve benzeri etkinlikler düzenlemek gibi birçok konu yer alıyor.

Editör: TE Bilişim