Önceki rektör Adnan Görür'ün ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü olan Prof.Dr. Muhsin Kar' Üniversiteye ivme kattı. Yaz okulu açılması kararı ve bir çok yeni bölümün açılması Niğde'de menmunluk yarattı. Bor İlçesinde ise bitme noktasına gelen Üniversite hayali ve hayatını yeni açılan bölüm ile bir nebze olsun yaşatılacağı heyecanı oluştu. 

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla, Niğde ilinin sağlık standartlarına katkı sağlamaya devam eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Senatosu, “Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu”nun açılması teklifini kabul etti.

Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun açılmasına ilişkin teklif, önümüzdeki günlerde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının onayına sunulacak. Yapılan başvurunun Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilmesi halinde ise gerekli akademik personel istihdamı ile altyapı tamamlanarak Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu faaliyete geçirilecek.

Şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda hareket eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; son yıllarda gelişmiş ülkelerde tedavi edici rolleri ve halk sağlığı yaklaşımlarıyla, sağlık hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olan fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında hizmet vermek için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Birey ve toplum sağlığını önemli ölçüde etkileyen, sosyal ve ekonomik kayıplara ve çeşitli fonksiyon bozukluklarına neden olan hastalık, yaşlılık, ağrı, yaralanma gibi durumlarda düzeltici, geliştirici ve fiziksel yetersizliği en aza indirici uygulamaları gerçekleştirebilen fizyoterapistler yetiştirmek amacıyla açılması planlanan, Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, hali hazırda hizmet veren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile tamamlayıcı bir yapı içinde olacak.

4 yıllık lisans eğitimi alacak öğrenciler için bulunmaz bir fırsata dönüşecek bu tamamlayıcı yapı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmet kalitesini artıracağı gibi öğrencilere de teorik bilginin yanında pratik ve uygulama cephesi ile staj imkânları açısından birçok kolaylık sağlayacak.

Ülkemizin ve bölgemizin fizyoterapist ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılan çalışmalar sonucu alınan karar ile; uzman hekim tarafından tanısı konmuş hastaların, fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayıp uygulamanın yanı sıra sağlıklı kişilerde özel egzersiz ve eğitim programları ile fiziksel uyumu artırarak hastalık ve sakatlıkların önlenmesini ve fiziksel tedavisini sağlayacak nitelikli personel yetiştirilmesi ve ayrıca sağlık alanında kalifiye işgücüne katkı sağlanması planlanıyor.
 
Editör: TE Bilişim