Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ile daha önce imzalamış olduğu Tanıtım ve İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı.

Fuara katılan Türk Üniversitelerinin temsilcileri, Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük’ü makamında ziyaret ettiler. Arnavutluk Ulusal Tarih Müzesinde yapılan tören ile açılan Uluslararası Eğitim Fuarı’na, Ömer Halisdemir Üniveristesinin tanıtımı için Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Öğretim Görevlisi Hülya Üründü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Saadet İlbay katıldı. Türkiye'deki üniversitelerde yabancı öğrenci sayısının arttırılmasını ve yurt dışındaki Türk üniversitelerin faaliyetlerinin tanıtılmasını amaçlayan fuara katılım gösteren üniversitemizin standına çok sayıda katılımcı ve öğrenci ziyarette bulundu.
Üniversitenin katıldığı Uluslararası Eğitim Fuarı hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Uluslararası öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesi için öncelikle bu tarz eğitim fuarlarında yer alarak üniversitemizi tanıtmak ve birikimimizi göstermek önemlidir. Bu sayede üniversitemizin dışa açılımı daha da hızlanabilir ve uluslararası değer taşıyan marka bir üniversite olabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim