Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 4. sınıf öğrencileri uygulamalı drama dersi kapsamında Niğde Üniversitesi Emine Çetintürk anaokulunda eğitim verdiler.
 
Öğretim görevlisi Fatih Uyan bu yıl ilk defa uygulamalı drama dersi verildiğini bu kapsamda da Üniversite anaokulunda eğitim vererek üniversiteli öğrencilerle anaokulu öğrencilerini kucaklaştırdıklarını belirti.
 
Eğitimde uygulamanın önemine ve öğrenilen bilgileri kullanma imkanını verdiğini ve öğrencilere tecrübe kazandırdığını belirten Fatih Uyan, “Drama’ nın, yaparak yaşayarak öğrenmenin temel alındığı  önemli bir öğretim yöntemidir. Drama  her alanda uygulayabiliriz. Öğrencilerinin yaptığı etkinliklerde trafik kuralları, meyveler, öz bakım becerileri, mevsimler vb. konularda uygalama yapılabilir “ dedi. .
 
Niğde Üniversitesi Emine Çetintürk Ana Okulu Müdürü Ali Bulut, üniversite son sınıf öğrencilerinin yaptığı etkinliklerde öğretmenin yanında çocuklarla güzel vakit geçirdiklerini, etkinliklere hazırlık sunum ve çocuklarla kurdukları olumlu iletişimle öğretmenliğe fazlasıyla hazır olduklarını belirtti, bu etkinliğin okullarında  düzenlenmesini sağlayan öğretim görevlisi Fatih Uyan’ a teşekkür etti.   
 
Editör: TE Bilişim