Özel Yetenek Sınavlarında başarı elde ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde eğitim alma hakkı kazanan öğrenciler ile Tıp Fakültesi ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünü tercih ederek kazanan öğrencilerin kayıtları şahsen, diğer fakülte ve okulları kazanan öğrencilerin kayıtları ise e-devlet üzerinden başladı.

E-devlet üzerinden kayıtlar, 6 Eylül 2020 saat 23.59'a kadar https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girerek “e-hizmetler” bölümünden kayıt yapılabilmektedir. Ayrıca şahsen başvuru sırasında öğrencilerimizin, kayıtları yapılırken COVID-19 salgın tedbirleri kapsamında uygun maske kullanımı ve sosyal mesafenin korunması kurallarına uymaları zorunludur.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Üniversiteye, Özel Yetenek Sınavları ile yerleşen öğrenciler hariç toplam 5 bin 290 yeni öğrenci yerleşti. Böylece, Üniversite Ön Lisans programları için yüzde 100, Lisans programları için yüzde 97,6 ve genel olarak yüzde 98.7 doluluk oranı da yakalandı.

Özel Yetenek Sınavında başarı elde eden ve Üniversiteye gelerek şahsen kayıt yaptıracak öğrencilerden istenilen belgeler ve kayıt tarihleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için http://www.ohu.edu.tr/oidb/manset/12552 linke giriniz

Editör: TE Bilişim