Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yapılan “Peygamberimizden Hayat Ölçüleri Kırk Hadis” yarışması okulun konferans salonunda yapılan yarışmaya 23 öğrenci katıldı. Bütün hadisleri eksiksiz anlam ve metinleriyle okuyan her sınıf seviyesinden 1. olan dört öğrenciye Umre ödülü, 2. ve 3. olanlara da altın ödülü verildi.

Ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, birinci olan öğrencilerin ödüllerini verirken iki öğrencinin Umre ödülünün de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.

Ödül töreninde konuşan Halil İbrahim Yaşar, “Öğrencilerin hadisleri ezberlemelerinden ve yarışmada okumalarından çok duygulandım, Kırk Hadis içerisinde ezbere okunan Cibril hadisinde geçen İhsan kelimesine dikkat çekmek istiyorum, biz Allah’ı (c. c.)görmesek de O’nun bizi gördüğü şuuruyla hareket etmeliyiz, hayatımızı buna göre şekillendirmeliyiz. Ayrıca ben de bir imam hatipliyim, imam hatiplilerin üzerlerinde vebal çok, öğretmeninden öğrencisine kadar herkesin bu vebale göre hareket etmesi gerekmektedir. Umre ödülünün öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Yarışmada 9. sınıflardan: Kübra Yılmaz, 10. sınıflardan: Rumeysa Arpacı, 11. sınıflardan: Hacer Özer, 12. sınıflardan: Senanur Aktaş yarışmada birinci olarak Umre ödülü kazandılar. Ödül töreni yarışmacı öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim