İftar programında açıklamalarda bulunan Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Ramazan Ayının bereket ve bolluk ayı olduğunu ifade ederek iftar programında ailelerinden uzakta eğitim gören uluslararası öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz ile beraber olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Üniversite olarak uluslararasılaşma politikasına büyük önem verdiklerinin altını çizen ve dünyanın dört bir yanından misafirlerin üniversitemizde eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasının devamında, “Misafirlerimiz uluslararasılaşma stratejimiz için önemli bir köprü oluşturmaktadır. Akademik bilgi ve birikimimizin yanı sıra kültürümüzü de uluslararası öğrencilerimiz ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rektör , uluslararası öğrencilerin ailelerinden, iyi bir eğitim almak ve iyi bir kariyer inşa edebilmek için uzakta olduklarını ve daha iyi bir geleceğe sahip olabilmek için bu tür fedakarlıkların yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Hülya Üründü ise programda yaptığı açıklamada, uluslararası öğrencilerin, kültürlerin birbirleri ile tanışması noktasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak “Üniversite olarak öğrencilerimize akademik, teknik ve fiziksel anlamda çok önemli imkanlar sunuyoruz. Sunduğumuz bu imkanların daha fazla değer kazanabilmesi ve farklı coğrafyalarda duyulabilmesi için uluslararası öğrencilerimizin kendi ülkelerine döndüklerinde buradaki deneyimlerini paylaşmaları, üniversitemiz hakkında fikir sahibi olmayan öğrencileri bilgilendirmek ve bu öğrencileri üniversitemiz bünyesine katmak açısından oldukça önemlidir” dedi.

Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen iftar programı oruçların açılması ile birlikte son buldu.
 




 
Editör: TE Bilişim