Niğde Üniversitesi  Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu’na Katıldı.


Üniversitemiz Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, Nevşehir’de düzenlenen "Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu"na katıldı.


Nevşehir Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün süren etkinlikte “Teknikerlerin İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” ana teması ele alındı.

Düzenleme ve bilim kurulunda çok sayıda öğretim elemanımızın bulunduğu sempozyumda eğitim-öğretim planlarını Uluslararası Eğitim Standardı Sınıflandırmasına (ISCED 97) göre yeniden düzenleyen meslek yüksekokullarının yeniden yapılandırılması sürecinde karşılaşılan eğitim-öğretim, yönetim, proje tabanlı eğitim, akreditasyon, sektörle etkileşim ve istihdam sorunları da tartışıldı.


Öğretim elemanlarımızın yaptıkları bilimsel çalışmalar ile katkı sağladıkları sempozyum süresince Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulunun, Giyim Üretim Teknolojisi, Moda Tasarımı, Deri teknolojisi programlarındaki öğrencilerin ders kapsamında hazırlamış olduğu ürünler sergilendi. Sempozyum katılımcılarının yoğun ilgi gösterdiği sergi, büyük beğeni topladı. 



Editör: TE Bilişim