Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca yürütülen 'KOP Okuyor' Projesi kapsamında Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Kervansaraydan Kütüphaneye' kitap okuma projesi kabul edildi. 

Proje açılış toplantısı Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan’ın başkanlığında, proje koordinatörlerinden Mikail Güner’in sunumuyla gerçekleştirildi. Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan’ın başkanlığında, Matematik Öğretmeni Mikail Güner ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Lokman Kara’nın koordinatörlüğünde hazırlanan proje kapsamında, okuyan, okuduğunu anlayan, okumayı bir yaşam kültürü haline getirmiş, okumaya olan duyarlılığı artmış bir toplum yapısı geliştirmeyi amaçlandığı ifade edildi. 

Ulukışla Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, “İlçemizde örgün ve yaygın eğitim programları içerisinde bulunan öğrenciler orta ve düşük düzeyde okuma alışkanlıklarına sahiptirler. Bu oran velilerde çok daha düşük seviyelerdedir. Öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yürüteceğimiz sistematik faaliyetlerle paydaşlarımızdaki okuma alışkanlığını güçlendirmeyi ve bu davranışın alışkanlık haline gelmesini sağlamayı hedeflemekteyiz’’ dedi.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Mikail Güner ise, “İlçemiz için tarihi ve kültürel olarak büyük bir yere sahip Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı (Küllüyesi)’nın tekrardan hak ettiği bir noktaya kavuşturulması, tarih ile geleceğin buluşmasının yönteminin kitaplar olduğuna inanmaktayız. Bu kapsamda Öküz Mehmet Paşa Kervansarayında öğrencilerimiz ile yazarların buluşmalarını sağlayıp, öğrencilerimizin tarihin kaynağında kitaplara ulaşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Okuma seansları düzenlenecek
4500 Kitap 4500 okuyan parolası ile yola çıkılan projede; öğretmen, öğrenci ve veliler ile kitap okuma faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Projeye dâhil olan okullara yönelik kitap okuma seansları, yazar söyleşileri, kitap sergileri, kitap-okuma seminerleri, kütüphane ve kitapçı gezileri, şiir-kompozisyon yarışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek.

Okullara kütüphane kurulacak
Proje dahilinde, İlçedeki tüm İlkokul, Ortaokul ve liselerin (72 derslik) dersliklerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Öğretmenevinde oluşturulacak 75 adet mini kütüphane ile öğrencinin ve velinin kitaba ulaşımı etkinleştirilecek.Sınıf rehber öğretmenlerinin denetiminde öğrenci ve velilerin kitap okuma eylemleri takip edilecektir. Zenginleştirilmiş destekleyici faaliyetler projenin amaca ulaşmasını sağlayacak.
Editör: TE Bilişim