Ülkemizde gittikçe artmaya başlayan hızlı tren hatlarına ve ulaşım ağlarına yönelik ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, Ömer Halisdemir Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak, Raylı Sistemler Makinistlik programı ile Raylı Sistemler İşletmeciliği programı açıldı.

Demir yolu ulaşımının güvenli, hızlı olması ve ülke ekonomisi ile endüstrileşmesinde artan öneminin son yıllarda ülkemizde de anlaşılmasına paralel olarak sektörün talebini karşılamak ve sektöre kalifiyeli eleman kazandırmak amacıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde Raylı Sistemler Makinistlik programı ile Raylı Sistemler İşletmeciliği programı açılması Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Program; Metro, tramvay ve tren gibi çeşitli demir yolu ulaşım araçlarını tanıyan, özelliklerini bilen ve demir yolu işletmelerinde ulaşım hareketliliğini planlayan, maliyet ve ücretlendirme politikası belirleyen, demir yolu ulaşımında görev alacak, sorumluluk sahibi, görev bilinci yüksek nitelikli mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; yeni programların, ülkemizde gittikçe artmaya başlayan hızlı tren hatları ile ulaşım ağlarındaki ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, programların gerekli akademik personel istihdamı ile altyapının tamamlanmasının ardından öğrenci alımına başlayacağını ifade etti.
 
 
Editör: TE Bilişim