Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Ulukışla Meslek Yüksekokulunda 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu, Ulukışla Kaymakamı Resul Yıldırım, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Niğde İl Kültür Müdürü Alper Lütfi Göncü, Üniversitemiz Daire Başkanları ve çok sayıda protokol üyesi ile öğrenci katıldı.

Açılış töreninde Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına bir konuşma gerçekleştiren Öğrencimiz Fatma Yeğen, pandemi sürecinin ardından okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek Ulukışla Meslek Yüksekokulunda bu tarz sosyal etkinliklerin artarak devam edeceğine inandığını söyledi. Öğrencimiz Fatma Yeğen açıklamalarını, etkinlikte emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya ve tüm emek verenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

Ulukışla Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boğa ise açılıştaki konuşmasına, her türlü tedbiri alarak yeni eğitim öğretim yılına yüz yüze eğitimle başlamanın kendilerini oldukça mutlu ettiğini ifade ederek başladı.

Ulukışla Meslek Yüksekokulu hakkında detaylı bilgiler veren Müdür Prof. Dr. Mustafa Boğa, en iyi eğitimi sunmak için çabaladıklarını söyleyerek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ise programdaki açıklamalarında, Ulukışla Meslek Yüksekokulunun ve tüm paydaşlarının her daim yanlarında olduklarını ifade ederek programın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ulukışla Kaymakamı Resul Yıldırım 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Törenindeki açıklamalarına Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize önemli tavsiyelerde bulunarak öğrencilerimiz eğitim hayatları boyunca kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve bu sayede gelecekte daha iyi yerlerde olabileceklerini söyledi.

Ulukışla Kaymakamı Resul Yıldırım açıklamalarının sonunda, öğrenci ve akademisyenlerimize ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ve makamının her zaman herkese açık olduğunu aktararak programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ulukışla Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Törenindeki son konuşmayı gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu konuşmasının ilk kısmında “27 yıllık birikim ve deneyimiyle yüksekokulumuz; ülkemize ve dünyaya katkıda bulunmak için çabalayan, yeniliklere açık, katılımcı, görev ve sorumluluklarının bilincinde, sosyal yönü gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında ise Üniversitelerin sadece bilimin üretildiği, belirli bir alana ait bilgilerin-uygulamaların öğretildiği alanlar olmadığını, öğretirken öğrenilen, öğrenme sürecinin hiçbir şekilde kesintiye uğramadığı kurumlar olduğunu aktararak “Bu öğrenme sürecinde sorumluluk duygusu kazanacak, hayal etmeyi ve onlara ulaşmayı öğrenecek ve birçok bilgi arasından doğru olanı seçip bir dünya görüşüne sahip olmayı öğreneceksiniz. Üniversite hayatınız boyunca arkadaşlarınızla birlikte sosyalleşecek, acı-tatlı birçok anıyı paylaşacak ve tüm bu deneyimlerinizle birlikte mesleki alanlarınızın da dışında kendinizi gerçek hayata hazırlayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Ulukışla Meslek Yüksekokuluna büyük önem verdiklerini ve buranın akademik ve fiziki anlamda  gelişmesi için yoğun gayret sarf edeceklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Yüksekokulumuzu gelecek dönemlerde daha iyi noktalara taşımayı hedeflediklerini de ayrıca belirtti.

Ulukışla Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, gerçekleştirilen konser ve pasta kesme etkinliğinin ardından sona erdi.

Rektör Uslu’dan Ulukışla Protokolüne Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Ulukışla Kaymakamı Resul Yıldırım ve Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu’yu makamlarında ziyaret etti. Bu ziyaretlere Niğde İl Kültür Müdürü Alper Lüfti Göncü de eşlik etti.

Ziyaretlerin ardından Ulukışla’nın tarihi alanlarını gezen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, kendisine eşlik eden Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu’dan, Öküz Mehmet Paşa Tarihi Kervansarayı, Bayraktepe ve Ulukışla’nın tarihi alanları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Editör: TE Bilişim