Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel ve manevi gelişimlerini gözeterek onların kültürel birikime önem veren TÜGVA, pandemi sürecinde öğrencilerin evden çıkmadan keyifli ve verimli vakit geçirebilmeleri için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Resim Yarışması, Ermenistan işgali altında olan Karabağ’ın, Azerbaycan ordusunun harekete geçmesiyle büyük bir zaferle yeniden özgürlüğüne kavuşmasına ithafen; “İki devlet, tek millet” anlayışıyla organize edildi.

TÜGVA Niğde il temsilcisi Burak Yaşar yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

“Biz biliriz ki, Karabağ'a bomba düşse bizim yüreğimiz yanar, Baküye kar yağsa bizim ellerimiz üşür ve biz biliriz ki tarihiyle, diliyle ve diniyle dün olduğu gibi bu günde, kalbimiz Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir atar. Bu inançla Türkiye Gençlik Vakfı Olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle hüzünlerimizi paylaştığımız gibi mutluluklarımızı da paylaşıyoruz. Karabağ zaferi vesilesiyle iki devletin bir gençliğiyle ortaklaşa "Karabağ Zaferi" konulu resim yarışması düzenledik.

Yarışmamızın Türkiye 1.sinin Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf Öğrencisi Merve Dilek Şahiner kardeşimizin olmasının mutluluğunu yaşıyorken, Niğdemizin bu başarısının sırrının Türkiye geneli en çok başvuru almasında saklı olduğunu gördük. Türkiye birincimiz Merve Dilek Şahiner kardeşimi gönüllerimize tercüman olan bu güzel resmi için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Türkiye Birincisi olan Merve Dilek Şahiner ise açıklamasında şu sözlerle yer verdi;

“Ben Niğde Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Merve Dilek Şahiner. “KARABAĞ ZAFERİ” adlı TÜGVA tarafından Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmada birinci olmanın gururu içerisindeyim. Yarışmaya okul öğretmenlerim vasıtasıyla duyup katılmıştım, birinci olacağıma dair inancım vardı ve çok mutlu oldum. Azerbaycan bizim kanımız, canımız bizler aynı miletten iki kardeşiz. Verilen mücadele ve edinilen zaferi konu alan bir yarışma düzenlenilmesi beni çok mutlu etti. Emeği geçen, yarışmaya vesile olan tüm TÜGVA ailesine teşekkür ederim. Yarışmada ikincilik ve üçüncülük ödülü alan diğer sanatçı arkadaşlarımı da tebrik ederim. Sanata ve sanatçı gençlere önem veren Türkiye Gençlik Vakfı gibi destekçilerimiz olduğu sürece bizler ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim