Kültürümüzün temel taşı olan türkülerimizin yaşatılması ve yeni kuşaklara tanıtılmasını kendisine amaç edinen Kemal Aydoğan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Pınar Seber Aksoy ve öğrencileri performanslarıyla göz dolduran çalışmalara imza attılar.

 

Kültür hazinemizin en önemli ve edebi unsurlarından biri olan türkülerimizin öykülerini drama yoluyla sunan Müzik Öğretmeni Pınar Seber Aksoy ve öğrencileri hem görsel bir şölen sundular, hem de türkülerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kemal Aydoğan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Pınar Seber Aksoy, türkülerimizin işledikleri konular itibariyle toplumun duygu ve düşünce hazinesi olduğu düşüncesinin öğrencilere kazandırılmaya çalışıldığını belirterek, türkülerin bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran en kıymetli değerlerimizden biri olduğunun altını çizmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Öğrenciler “Zahidem, Kütahya’nın Pınarları, Çökertme, Çarşambayı Sel Aldı, Yüksek Yüksek Tepelere, Hastane Önünde İncir Ağacı, Hey Onbeşli, Çanakkale İçinde, Zeytinyağlı Yiyemem Aman, Bir Dalda İki Kiraz” türkülerini hem söylemenin, hem de hikâyelerini bilmenin ve canlandırmanın mutluluğunu bir arada yaşadılar.

Editör: TE Bilişim