Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında TÜBA Türkoloji Araştırmaları Destek Programı’na dair protokol imzalandı.

TÜBA tarafından yürütülen Türkoloji Araştırmaları Destek Programı kapsamında yurtdışında çalışan, T.C. vatandaşı olmayan Türkologlara burs verilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlayan bu protokol ile burs programı kapsamında T.C. vatandaşı olmayan Türkologlar, Türkiye’deki tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde her yıl Akademi Konseyince belirlenen konu ve alanlarda ilgili öğretim üyeleri ile ülkemizde birlikte ortak çalışma yapma imkanı bulacak.

Üniversite bu protokolde, TÜBA tarafından belirlenen bursiyer ya da bursiyerler için isimleri bildirilen danışmanlardan çalışma konusuna göre her bursiyer için bir öğretim üyesi görevlendirilmesi, seçilen bursiyer ya da bursiyerlere Türkiye’de araştırmalarını sürdürdükleri 3 ay boyunca konaklama imkanı sağlanması, protokolde belirtildiği süre uzatımı gerçekleşirse konaklama süresinin de uzatılması, yürütülen araştırmanın akademik başarısı ve bilimsel sorumluluğu gibi tüm akademik süreçlerden sorumlu olacaktır.

TÜBA ise TÜBA Türkoloji Araştırmaları Destek Programı başvurularının değerlendirilmesi ve burs verileceklerin belirlenmesi, Akademi Konseyi’nce oluşturulan Burs Değerlendirme Komitesince belirlenen değerlendirme kriterleri kapsamında yürütülmesi, değerlendirme komitesinin önerdiği adaylar arasından burs almaya layık görülenler Akademi Konseyi tarafından belirlenerek karara bağlanması, burs almaya layık görülen Türkologlara, üç ay boyunca aylık 750 ABD Doları burs verilmesi ve gidiş-dönüş uçak bileti temin edilmesi gibi yükümlülükleri yerine getirecektir.

Protokol imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, TÜBA ile imzalanan bu protokolün, akademik çalışmaların desteklenmesi noktasında çok değerli olduğunu ifade ederek TÜBA ile ortak olarak çalışmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin kendileri için önemli bir paydaş olduğunu söyleyerek iş birliklerinin artarak devam etmesi niyetinde olduklarını aktardı.

Editör: TE Bilişim