Türk Ocakları Niğde Şubesinde iki yıl süreyle devam eden ve Ömer Halisdemir Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen “Türk Ocakları Akademisi”nden mezun olan öğrenciler katılım belgelerini aldı. 

Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından düzenlenen “Türk Ocakları Akademisi” programında öğrenim gören öğrenciler, 11/06/2017 Pazar günü TURGEN (TURANELİ GENÇLİK EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ)’de düzenlenen iftar yemeği sonrası katılım belgelerini aldı. Katılım belgesi programına Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Metin Hakan SEVERCAN ve TURGEN Başkanı Mehmet Yılmaz UZUN’un yanı sıra Türk Ocağı Niğde Şubesi ile TURGEN Yönetim Kurulu Üyeleri ve akademide ders veren öğretim üyeleri katıldı.

Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Sanatı, Türk Siyasi Hayatı, Türk Edebiyatı, İslami Usül ve Esaslar, Türk Ahlakı, Türk Töresi konularını içeren iki yıl dört dönem boyunca süren Türk Ocağı Akademisi dersleri başarıyla tamamlandı. Derslere katılan öğrenciler katılım belgesi almaya hak kazandı.

Katılım belgelerinin verildiği törende bir konuşma yapan Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Metin Hakan SEVERCAN: “Sizler bizlere önce Allah’ın sonra ana babalarınızın birer emanetisiniz. Gerek tarih gerekse soy bağımıza dayanarak başlattığımız ve büyük Türkçü İsmail GASPIRALI’nın özetlediği “Dilde, fikirde, işte birlik” parolamız gereği sizlerle bu akademi çalışmasını yürüttük. Bugün de bu akademiden mezun vermenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepiniz bundan sonraki hayatınızda Türk Dünyası ile olan bağlarımızı daha da güçlendirecek çalışmalara imza atacaksınız. Şuurlu birer Türk Milliyetçisi olarak gittiğiniz her yerde Turan sevdamızı anlatacak ve kardeşlik bağlarımızı daha da güçlü kılacaksınız. Bunu sıradan bir çalışma olarak görmeyerek önemseyen bizlere desteklerini esirgemeyen ve hafta sonu da dâhil olmak üzere ders veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyor katılımlarınızdan dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılım belgesi töreninde söz alan TURGEN Başkanı Mehmet Yılmaz UZUN: “ Bu çalışmalar asla tek bir kişinin gayreti ile olmadı. Omuz omuza vererek bizleri bu yolda yalnız bırakmayan bütün hocalarımıza, öğrencilerimize ve Türk Ocakları Niğde Şubesinin saygıdeğer Başkanı Metin Hakan SEVERCAN Bey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca hemen her çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayan OCAĞIMIZIN AKSAKALLILARI olarak vasıflandırdığımız kıymetli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Biz birlikte bir şeyleri başarmanın hazzını yaşıyoruz. Biz olmanın keyfini ve gururunu yaşıyoruz. Turan sevdalısı her bir gönüldaşımıza yürekten teşekkür ediyorum. Burada Afganistan Türkmenlerinden Kerkük Türkmenlerine, Kazakistanlı evlatlarımızdan Azerbaycanlı kardeşlerimize, Ahıskalı yiğit Türkmenlerden Borçalı’nın mahzun evlatlarına kadar Türk dünyasının hemen her köşesinden bir öğrencimiz var. Bizler de tarihimizin ve kültürümüzün bizlere emrettiği görevi yerine getirebilmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, katılım belgesi alan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”  dedi.

Programda katılım belgesi alan öğrenciler adına bir konuşma yapan Kazakistanlı Yıldız Dilruba ABDAZİMOVA: “Türkiye’ye gelirken pek çok belirsizliğin yanı sıra endişeyi de yüreğimizde taşıyorduk. Ancak daha Türkiye’ye ayak basar basmaz bizleri karşılayan ve kucaklayan, her biri bir baba, bir ağabey gibi bizleri bağrına basan siz kıymetli hocalarımızı tanıdık. Gerek okullarımızda gerekse sosyal yaşamımızda karşılaştığımız her güçlükte sizleri hemen yanı başımızda bulduk. Bu bizlere hem güç hem de moral verdi. Derslerimizde başarılı olmamızı sağladı. Bizleri sizlere emanet eden ana babalarımızın selam ve hayır dualarını iletiyor hepinize şükranlarımızı sunuyorum. Bu akademi çalışmaları sayesinde hem Türkçe öğrenme hem de Türkiyeli arkadaşlarımızla daha etkili ve verimli iletişim kurma imkânı bulduk. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Ocakları Akademisi’nden mezun olan öğrencilere katılım belgeleri verildi. 
 
Editör: TE Bilişim