Kamusen’e bağlı Türk Eğitim – Sen Niğde Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu  16 Kasım 2013 Cumartesi günü  Türkiye Kamu-Sen Niğde Temsilciği binasında yapıldı.


 Haber : Selim GÖKEL



VİDEO GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA...


Türk Eğitim-Sen’in 5. Olağan Genel Kuruluna MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri, Türk Eğitim-Sen delegeleri katıldı.

 

Halen Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanlığı görevini yürüten İhsan Uğraş’ın tek aday olduğu genel kurulda  seçime gidildi.

 

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu saat 12:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Divan Kurulu oluşturuldu. Genel Kurulda Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş bir konuşma yaptı. İhsan Uğraş konuşmasında ;

Yıllardır sendikal mücadele vermekteyiz. Verilen bu mücadelede öncelikler ve hassasiyetleri daima göz önünde bulundurduk. Kamu çalışanlarının bize olan inançlarını dikkate alarak adımlar attık. 

Geldiğimiz noktada memur sendikalarının arzu edilen hedefe ulaşamadığını, üzülerek, görüyoruz. Memur sendikacılığı çok zor bir faaliyet haline gelmiştir. Bir yandan yeni üye yapmakla uğraşırken, diğer yandan mevcut üyeleri elde tutmak için ciddi bir gayret içinde olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde, bin bir zorlukla üye yaptığınız kamu çalışanlarının, arkanızı döndüğünüzde, çok basit bir gerekçeyle, istifa ettiğini görürsünüz. Bu sebeple sendika yöneticilerimiz, sendikal faaliyet ve hedeflerle ilgisi olsun veya olmasın, üyenin her türlü probleminde yardımcı olmaya çalışmaktadırlar.

Yıllardır ortaya konulan bu performans ve sonucunda beklenen başarının bir türlü gelmemesi sendika yöneticilerini son derece üzmekte, azim ve kararlılıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Halbuki, bu insanların ruh hali, sendikal mücadelenin başarısı açısından vaz geçilmez öneme sahiptir. Kamu çalışanları sendika tercihlerini yaparken herhangi bir kriter aramakta mıdır? Varsa, bu kriterler neler olmalıdır? Bizim tespitimize göre bu kriterlerden en önemlisi; “Kararlı, mücadeleci ve iktidarlara karşı üyelerinin haklarını savunan bir sendikal anlayış’tır”. O halde; iktidarlara yakın durmak , iktidarların kamu çalışanlarının aleyhine kararlarını alkışlamak sendikacılık olarak görülmemelidir. Siyasi kanaatlerimize uygun bile olsa, böyle bir sendikacılık; kamu çalışanlarını iktidarlara pazarlamakla eş değerdir. Böyle bir anlayışla sendikacılık yapmanın sonu yoktur.

Her gelen iktidarla bir ve beraber olmak mümkün müdür? Her iktidarla bir ve beraber olacaksak, sendikal faaliyete ne gerek vardır? Hal böyle iken, son yıllarda iktidarın gücüne dayanarak büyümeye çalışan bir sendika türemiştir. Böylesine, sendikal faaliyete hiç te uygun olmayan metodlarla büyümeye çalışan sözde sendika, maalesef kendisine üye yapacak bir zemin de bulmaktadır. Üye olmayanlar üzerinde bir etki oluşturamayan bu sözde sendika, diğer sendika üyelerini bir takım vaadlerle üye yapmaya çalışmakta ve bazı bölgelerde, geçici de olsa, bir başarı elde etmektedir. Burada esas üzücü olan bu sendikanın üye sayısını artırması değil, bir çok insanımızı kendilerini pazarlamaya zorlayarak bir şahsiyet zaafiyeti oluşturmasıdır.  

Burada özellikle dik ve omurgalı duruşu ile 2013 yılında Niğde’de üye sayımızı 1500’ün üzerine çıkarmamızda bizlere destek olan siz değerli üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Bizim inandığımız sendikal faaliyetin amacı ise; kamu çalışanlarının hayat içerisinde daha şahsiyetli ve vakur duruşunu sağlamaktır.

Tabidir ki; iktidar yanlısı bir anlayışla sendikal alanda uzun süre faaliyet yapmak mümkün olmayacaktır. Güvendiğiniz iktidar iş başından gittiğinde, iktidara yakın görünmek için, şu an size destek veren bazı kurum amirleri yarın köşelerine çekildiğinde, bugün dayı olarak takdim ettiğiniz siyasi parti il başkanlarının, milletvekilerinin yarın esamesi okunmaz olduğunda hali pür melalinizi hep beraber göreceğiz. Atalar ne güzel söylemiş; “SEL GİDER KUM KALIR , İNSANA DAYANMA ÖLÜR, DUVARA DAYANMA ÇÖKER.” Biz geçip giden iktidarlara, iktidarın il başkanlarının, milletvekillerinin gücüne ve desteğine değil, sendikal mücadelede ortaya koyduğumuz değerlere ve yüzbinlerce üyemizin gücüne ve desteğine güveniyoruz. Esas olan; kim iktidar olursa olsun, sadece üyelerimizin verdiği destekle bir GÜÇ ODAĞI olabilmektir.

Üyelerimizin ve ülkemizin geleceği adına, Türk Eğitim-Sen olarak KÜÇÜLMEDEN BÜYÜMEYE TALİBİZ. Bugün ciddi bir gücüz, yarın daha da güçlü olacağız. İşte, bu, geleceğin sendikasının, yani TÜRK EĞİTİM-SEN’in tavrıdır. Bu tavır asla değişmeyecek, güçlenerek devam edecektir.

Üye olsun veya olmasın bütün kamu çalışanlarının, KÖKLÜ BİR SENDİKAL STRATEJİNİN bugünden geleceğe oluşturulması için önemli sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklardan en önemlisi; sendikalaşma oranının yüzde yüzlere ulaşmasıdır. Bununla birlikte İKTİDARLARA PAYANDA OLMAYAN bir sendikal anlayışın desteklenmesi ve güçlü kılınması da kamu çalışanlarının kararlılığı ile oluşacaktır. Yılların emeği ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı küçük hesaplar uğruna heba etmek kamu çalışanlarının işi değildir. Kamu çalışanları PAZARLAMACI SENDİKAL ANLAYIŞLARA GEÇİT VERMEMELİDİR.

Kamu çalışanları sendikal tercihlerini yaparken; iktidarlara yağdanlık yapan anlayışları değil, mücadeleci, kararlı ve kaliteli sendikacılığı esas almalıdır. Bütün bu sebeplerle, büyük bir gayret ve fedakarlıkla çalışan Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin desteklenmesi, gayretlerinin takdir edilmesi, onların gücüne güç katacak ve GELECEĞİN SENDİKAL ANLAYIŞININ OLUŞMASINI SAĞLAYACAKTIR.GÜCÜMÜZ GÜCÜNÜZDÜR"dedi.


Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi İhsan Uğraş’ın konuşmasından sonra protokol konuşmaları yapıldı. Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı yaptığı kısa konuşmada, birlik beraberlik mesajı verdi.

 

Genel Kurulda yapılan konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Çalışma raporu ile Denetim Kurulu raporu okundu. Dilek ve isteklerin dile getirilmesinin ardından seçime geçildi.

 

Tek aday İhsan Uğraş delegelerin oyları ile tekrar Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı seçildi.

 


Editör: TE Bilişim