TÜBİTAK 50’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Finaline bu yıl Niğde’den 13 proje davet edildi. Bölge finali jüri değerlendirmeleri sonucunda öğrenciler çeşitli alanlarda 9 adet derece elde ettiler.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer ve Şube Müdürü Abdulgani Özkan final törenine katılarak öğrencilerin final heyecanlarına ortak oldular.

Psikoloji alanında Öğretmen Oğuz Koç danışmanlığında Niğde Fen Lisesi öğrencisi İdil Ekinay bölge 1.´si, Yazılım alanında Öğretmen Mehmet Özel danışmanlığında Niğde Bilsem öğrencisi Eren Şen bölge 1.´si, Sosyoloji alanında Öğretmen Murat Sakarya danışmanlığında Niğde Fen Lisesi öğrencisi Ayça Durumel bölge 1.si. Kimya alanında Öğretmen Cüneyt Akyol danışmanlığında Niğde Bilsem öğrencisi Mehmet Tunahan Düzyol bölge 3.´sü, Biyoloji alanında Öğretmen Murat Sakarya danışmanlığında Niğde Bilsem öğrencileri Şevval Yenel ve Sudem Akyürek bölge 2.´si. Sosyoloji alanında Öğretmen Murat Sakarya danışmanlığında Niğde Bilsem öğrencisi Ayten Ayça Geçer bölge 3.´sü, Tarih alanında Öğretmen Murat Sakarya danışmanlığında Niğde Fen Lisesi öğrencisi Ceyda Sakarya bölge 2.´si, Coğrafya alanında Öğretmen Murat Sakarya danışmanlığında Niğde Bilsem öğrencisi Semanur Özer bölge 2.´si. Teknolojik Tasarım alanında Öğretmen Murat Sakarya danışmanlığında Niğde Bilsem öğrencisi Dilek Öykü Ahraz bölge 2.´si derecesi elde etmişlerdir. Bölge finalinde 1’inci olan öğrencileri ilimizi Türkiye finalinde temsil edecekler.

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Murat Sakarya, TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge finaline 9 proje ile en çok proje gönderen ve 6 derece ile en çok ödül alan danışman öğretmen olarak yer aldı. 

 
Editör: TE Bilişim