Geçtiğimiz Mart ayında başlayan ve 3 ay gibi kısa bir sürede, Türkiye’nin 35 ilinde; 41 üniversitede, yaklaşık 25 bin öğrenciye ulaşan proje, ikinci etabında Niğde Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Türkiye’nin lider iletişim teknolojileri şirketi TTNET, eğitime destek vermek ve yeni işkollarının oluşturulmasıyla istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projelerini tüm Türkiye’ye ulaştırmaya devam ediyor.

TTNET’in, PDA Danışmanlık ile birlikte düzenlediği ve 3 ay gibi kısa süre içerisinde 25 bin üniversite öğrencisine ulaşan “TTNET’le Geleceğini Netleştir” projesinin, Ekim – Aralık 2010 arasında düzenlenen ikinci etabının onikinci durağı Niğde oldu. Niğde Üniversitesi’nde bir gün süren etkinlikte yakın gelecekte Türk ekonomisinin karar vericileri ve liderleri olacak üniversite öğrencilerine, hem bilişim sektörü hem de kişisel gelişim konusunda bilgiler aktarıldı. Böylece TTNET, Niğdeli öğrencilerin kariyerlerine yön vermesine katkı sağladı.

TTNET’ten genç girişimcilere, yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeleri için büyük destek

Proje kapsamında Niğde Üniversitesi öğrencilerine, TTNET’in kısa süre önce hayata geçirdiği yeni girişimci destekleme programı, Partner Ekosistem de tanıtıldı.

Yaratıcı üniversite gençliğini, bilişimin tüm alanlarında projeler üretmeye teşvik eden Partner Ekosistem programı; gençlerin fikirlerini ürüne dönüştürmelerine destek oluyor. www.ttnetpartner.com.tr sitesinden yenilikçi fikirleriyle başvuran gençler; araştırma, kurgulama, planlama ve geliştirme, eğitim ve uzman desteği, altyapı ve finansal yatırım konularında çeşitli desteklerden faydalanabiliyor. Böylece projelerini hayata geçiren gençler, Türkiye’nin yeni girişimcileri arasında yerlerini alıyor.

TTNET’le Geleceğini Netleştir Projesi kapsamında ayrıca, bir günlük seminer ve eğitimlere katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi. Düzenlenecek yarışma sonucunda da, katılımcı öğrencilerden 1 kişiye netbook, 4 kişiye de A Milli Takım Forması hediye edildi.

“TTNET’le Geleceğini Netleştir” projesinin ilk etabında Türkiye’nin 35 ilinde 41 üniversitede gençlerle buluşan TTNET, yılsonuna kadar toplam 56 il, 70 üniversitede binlerce öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. 

Editör: TE Bilişim