Doğuş Otomotiv, trafikte saygı kültürünün toplumun her kesimine ulaşması amacıyla faaliyetlerini Trafik Hayattır! platformu kapsamında sürdürmeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yeni bir projeye imza atan Doğuş Otomotiv, ilköğretim öğretmenlerine trafik güvenliği konusunda eğitici eğitimlerine başladı. Eğitime katılan öğretmenler, ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencilerine Hayat Bilgisi dersi kapsamında trafik güvenliği içerikli eğitimler verecekler.  

 

Trafik güvenliği eğitimlerinin ikinci semineri İstanbul’dan sonra Niğde’de düzenlendi.  Eğitim, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin konuşmasıyla başladı. 5 ilde 1000’e yakın öğretmene verilecek eğitim ile yaklaşık 30.000 öğrenciye ulaşılacak.

 

Doğuş Otomotiv, trafik güvenliği bilincinin ve trafikte saygı anlayışının toplumun tüm kesimlerinde yerleşmesi amacıyla çalışmalarını kesintisiz devam ettiriyor. Trafik Hayattır! platformu kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yeni bir eğitim seferberliğine imza atan Doğuş Otomotiv, İlköğretimin 2. sınıfında okutulan Hayat Bilgisi dersi çerçevesinde işlenecek trafik güvenliği konulu bir eğitim hazırladı. Trafik psikolojisi ve trafik güvenliği konularında uzman danışmanlardan destek alınarak oluşturulan eğitim içeriği, öğretmenlere ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere verilecek. Trafik güvenliği konulu eğitimin ikinci ayağı ise Niğde’de gerçekleştirildi. Eğitime, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı toplam 50 okuldan yaklaşık 200 öğretmen katıldı.

 

Doğuş Otomotiv, ilköğretim çağında öğrenilen bilgilerin, kişilerin ilerleyen yıllardaki davranışlarında büyük etkisi olduğu yaklaşımıyla, geleceğimizin teminatı olan çocuklara yönelik Trafik Hayattır çalışmalarını arttırdı.  Bu eğitim ile ilköğretim çağındaki öğrencilere eğitim veren eğitmenlerin trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesini, sonra da bu bilgileri öğrencilerine ve diğer öğretmenlere aktarılması amaçlanıyor. Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitici eğitimlerinde emniyet kemeri, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve araç içi güvenlik başta olmak üzere trafik güvenliği ile ilgili birçok konuda bilgi verildi.

   

   

 

     Öğretmenler bilgileri diğer meslektaşlarıyla da paylaşacak

     Tam gün süren bu eğitimlerin ardından sınıf öğretmenleri,  bu bilgileri, Hayat Bilgisi trafik güvenliği dersi kapsamında öğrencilerine aktaracak. Öğretmenler, eğitimden aldıkları trafik güvenliği konulu teorik bilgileri, destekleyici eğitim materyalleri ve proje uygulama rehberi yardımıyla ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencilerine anlatacak. Trafik Hayattır! eğitimlerinde öğrencilerin gelişimleri ise ön, son testler ve uygulama takip formuyla takip edilecek. Eğitim projesinin, 5 ilde pilot uygulamalarının tamamlanmasının ardından proje çıktıları Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacak. Bakanlığa sunulmasının ardından trafik güvenliği eğitimlerinin ilköğretim müfredatının içeriğine eklenmesi hedefleniyor.

   

30 bin öğrenciye ulaşılacak

Proje kapsamında, ilk etapta 2012 yılı içinde 5 ilde düzenlenecek eğitimler ile yaklaşık 1000 öğretmen ve 30.000 öğrenciye ulaşılması amaçlanıyor. İlki İstanbul’da, ikincisi ise Niğde’de düzenlenen Trafik Hayattır! eğitimlerinin, 13 Eylül’de Bursa’da ve 14 Eylül’de de Ankara’da düzenlenlenmesi planlanıyor. Eğitimlerin ilk etabı, Kocaeli’de sona erecek.

   

 

 

 

Editör: TE Bilişim