Bor Toki İlköğretim Okulu yöneticileri ve okul aile birliği üyeleri, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti.
 
Okul Müdürü Mustafa Ünlüer, Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Tosuner ile Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Akkoç ve İhlas Haber Ajansı Niğde temsilcisi ve okul aile birliği üyesi Taha Acar’ın katıldığı ziyarette Niğde Üniversitesi ile Toki İlköğretim okulunun kardeş okul olması görüşüldü.
 
 Ziyarette okulun fiziki şartları ve öğrencilerin başarı durumları hakkında rektör Görür’e bilgiler veren okul müdürü Ünlüer, yüzde 70’i alt gelir grubu ailelerin çocuklarından oluşan okulun yinede başarı sıralamasında Niğde genelinde ilk üçte yer aldığını belirtti. 2007-2008 yılında eğitim öğretime başlayan Bor  Toki İlköğretim okulunun öğrenci sayısıyla da ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Ünlüer, “Halen okulumuzda 845 öğrencimiz bulunmakta. Bu rakam Bor ilçesinin en büyük, Niğde genelinde ise ilk sıralarda olduğumuzu gösteriyor” dedi.
 
 Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Akkoç, Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim okullarına kaynak ayırmamasının, okulun fiziki temizliği ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önemli sıkıntılara neden olduğunu belirterek; “Okul aile birliklerinin önemi burada ortaya çıkıyor. Bizler sadece çocukları bu okulda okuyan aileler olarak kalmamalıyız. Burası için mücadele eden, çocuğunun evdeki rahatı kadar okuldaki rahatını da düşünen ebeveynler olmalıyız. Bireyin örgün eğitimdeki en üst noktası üniversitelerimizdir. Sizlerinde bize eğitim öğretim alanında vereceğiniz destekler, geleceğin Türkiye’sini şekillendirme de çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
 Üniversite rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise çocukların küçük yaşlardan itibaren başlayan eğitim hayatlarına destek olmayı bir görev olarak kabul ettiklerini belirterek; “Bizler her ne kadar üniversite çağına gelen öğrencilere eğitim veriyor olsak ta, aslında eğitim hayatın her anında var. Bu nedenle ilköğretimleri çok önemsiyoruz. En kısa sürede okulunuzu ziyaret edeceğim ve Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin okulunuzda staj yapmaları konusunda arkadaşlarımızı teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.  
 
Editör: TE Bilişim