Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, mevcut Niğde Devlet Hastanesi’nin Üniversite ile ortak kullanıma açılması gerektiğini söyledi. 


Niğde Üniversitesi’ne yapılacak olan Tıp Fakültesiyle ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Görür, “Tıp fakültesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Afiliasyon için sağlık bakanlığına yüksek öğrenim kurumuna başvurular yapıldı. Mevzuat gereği sağlık bakanlığına başvuruyu Valilik makamı yapıyor. YÖK tarafını ise rektörlük yapıyor.


Valilik Sağlık Bakanlığına, rektörlük ise YÖK tarafında başvuruda bulundu. Şuanda oralardan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer oralardan olumlu sonuç çıkarsa sayın valimizle protokol imzalayacağız ve onunla birlikte afiliasyon çalışmalarımız başlayacak. Ondan sonrası artık bina yapımı konusu var. Bina yapımında da uygun arazinin en ucuz maliyete çıkacak yerin olmasında büyük fayda olduğunu düşünüyoruz. Çünkü farklı bir yerde farklı bir kampüste fakülte kurmanın maliyeti çok daha fazla olacak. Alt yapı maliyetleri artık çokta ucuz değil dolayısıyla o çalışmaları da bu anlamda başlatmış olacağız. Tıp fakültesinin hemen olmasını kimsenin beklememesi lazım. Bu bir süreç bu süreci doğru yönetmek lazım eğer doğru yönetir doğru işler yaparsak Niğde’nin yüzünü ağartacak bir tıp fakültesi ortaya çıkar, ama süreç yanlış yürütülür, yanlış işler yaparsak ta o zaman da üniversiteyle çok ciddi zararlar verebilir. Çok acele etmeden sağlıklı bir şekilde emin adımlarla bu işi yoluna koymamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tıp Fakültesi’ne akademik personelin gelmesi noktasında mutlaka zorlukların olacağının altını çizen Rektör Görür,“Tıp fakültesinin personeli akademik personel o anlamda mutlaka zorluk var, ama bunun aşırı bir zorluk olacağını düşünmüyorum. Ama afiliasyon olmadan da kimsenin buraya tıp fakültesine geleceğini düşünmüyoruz. Öncelikle afilisyon işinin olması lazım neden olması lazım çünkü bizim kendi hastanemiz yok. Üniversitenin hastanesi yok. Üniversite hastanesi olmadığı için eğer buraya bir profesörü, doçenti getirecek olursanız onlar uygulamayı nerede yapacak. Hastaya nerede bakacaklar ameliyatı nerede yapacaklar bunları yapamayan hiçbir tıp fakültesi mezunu akademisyenler buraya gelmez. Bunları yapacak ortamı sağlamamız lazım. Ameliyatı sürekli yapması gerekiyor, sürekli yapmadığında el becerisini kaybeder, hiçbir doktorda becerisini kaybetmek istemez, onun için öncelikle onların uygulama alanı olan hastanenin olmazı gerekiyor. Bu nedenle mevcut hastane ile afiliye olmamız yani mevcut hastaneyi ortak kullanıma açılması önemli bir konudur” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim