Niğde Üniversitesinden “Teknogirişim Sermayesi Destek Programı”  Konulu Konferans.


Üniversitemizin düzenlediği “Teknogirişim Sermayesi Destek Programı” konulu konferans Mühendislik Fakültesi Anfi-1'de  gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Selçuk Erginöz’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı.


Teknogirişim Sermayesi Destek Programının hedefini anlatarak konuya giriş yapan Erginöz, bu program ile ülkemizde nitelikli girişimciliğin özendirilmesi, bu girişimciler tarafından uluslararası rekabet gücü olan yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen firmaların oluşturulmasının hedeflendiğini vurguladı. Ayrıca sağlanacak olan destek ile ülkemizde bilgi yoğun ve yenilikçi girişimcilik konusundaki farkındalığın artırılmasının yanında yüksek eğitimli, nitelikli gençlerin iş hayatına kazandırılacağının da önemine değindi.

Konferans sonunda soruları cevaplayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Selçuk Erginöz’e Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Toraman tarafından plaket takdim edildi.








Editör: TE Bilişim