Ülkemizde bilimsel çalışmaları desteklemek ve bilimsel çalışmaların yapıldığı alanlarda toplumda farkındalık yaratmak amacı ile Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen, 2019 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması 16-19 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirildi.

Akademik danışmanlığını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bora Timurkutluk’un yaptığı ve Üniversite Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Araş. Gör. Tolga Altan ile fakültesi öğrencileri Serdar Balçın, Ümit Kılıç, Sezer Bulut, Barış Kaya Melihcan Altan ve Alp Emre Özcan’dan oluşan “Albatros” takımı, “HUMA” isimli İnsansız Hava Aracı ile katıldıkları 2019 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda, Sabit Kanat Kategorisinde TUSAŞ Özel Ödülünün sahibi olurken, yine aynı kategoride düzenlenen Performans Ödüllerinde ise dünya ikinciliği elde etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, elde edilen başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Akademik personelimizin ve öğrencilerimizin uzun uğraşları sonucunda kazanmış oldukları bu başarı, üniversitemiz adına bizleri de oldukça mutlu etti. Performans Ödüllerinde ve TUSAŞ Özel Ödülündeki yerimizi, Türk takımları arasından en iyi dereceyi elde ederek aldık. Bu tarz projeleri gerçekleştirebilmek ve başarılı olabilmek için oldukça uzun,zorlu süreçlerden geçmek ve bir çok ayrıntıyı bir arada düşünmek ve uygulamaya dökmek gerekiyor. Bu bağlamda şahsım ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi adına emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim