CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Maarif Vakfı Kanun tasarısı ile ilgili madde ilgili TBMM’de  konuştu. Gürer,  “Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı yurt dışında vakıf eliyle okulların açılmasını amaçlamakta ancak sistemin de kontrol altında tutulması yasa tasarısıyla hedeflenmektedir. Böyle bir ihtiyacın nereden kaynaklandığı hepimiz tarafından malumdur” dedi.
 
 NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER : “BİLGİYLE BULUŞMAYAN TOPLUM, GELECEĞİNİN SORUNLU OLACAĞINI BİLMELİDİR”
 
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli eğitimde uygulanan politikanınsa yanlışlığına vurgu yaptığı konuşmasında şöyle dedi: “Bu ülke hepimizin. Burada konuştuğumuz ülkenin ve halkımızın geleceğidir. Ne yazık ki millî eğitim ülkemizde en sorunlu konuma ermiştir. Eğitim, kuşaklar arası bilgi bağı uygulanan sistem koparılmış, sıkça değişen eğitim politikaları bilim ve bilgiden uzak kuşakların yetişmesine neden olmaktadır. Neoliberal ve bilimsellikten uzak eğitim politikaları yeteneklerin açığa çıkmasının önünde set gibi durmaktadır. Eğitim sistemimiz kuşaklar arası bilgi bağı eğitim sisteminin koparılmasından öte, yapılan yatırımlarda akıllı tahta, sınırlı sayıda öğrenciye rağmen bilgiden ve bilimsellikle buluşamayan çocuklarımız ne yazık ki mezun olduktan sonra da başarılı olamamaktadır. 
    Eğitim sisteminde yaşanan sorunlar, müfredatların sık sık değiştirilmesi, bilgiden, bilimsellikten, araştırmadan, üretimden uzak anlayışın eğitim sisteminin içine girmesi, Atatürk'ün ve değerlerinin kitaplarından çıkarılmayı düşünülecek kadar ülkenin gerçeklerinden kopmasının bunda önemli rolü vardır.
 Rehberlik hizmetlerinden ders kitaplarındaki cinsiyet eşitsizliğine kadar çok sorun ifade edilebilir. Eğitimde bilimsel, çağdaş, toplumcu, laik, hukuktan yana, Atatürk ilkeleri ve düşüncelerinden yana bir anlayışın egemen olması halkımızın da genel beklentisidir. 

eğitimimizin geleceği için yaratıcılık kültürü geliştirilmelidir. Tüketici toplum yerine üretici toplum özendirilmelidir. 
    Eğitime, ağırlıklı olarak turizmin gelişmesine katkı sağlayacak destek sağlanmalıdır. 
    Hayal kurmanın kültürü yaratılmalıdır. Hayal deyince çocuklarımızın ve gençlerimizin aklına meslek, buluş, üretim gelecek bir anlayışta eğitim politikaları düşünülmelidir.”dedi.
 
ŞEHİR DERSLERİ OKUTULSUN
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer   okullarda şehir dersleri konmasını da istedi. Gürer şöyle dedi-“ Okullarımızda "şehir dersleri" adı altında bulunduğu kenti, yaşadığı coğrafyayı anlatan derslere ağırlık verilmelidir. Ne yazık ki kentine, ülkesine yabancı kuşaklar yetişmekte ve çocuklar bu bağlamda kendi yaşadıkları kenti dahi kültürüyle, sosyal dokusuyla, folkloruyla, var olan yemek anlayışıyla tanıyamamaktadır. Kentin tarihinin, coğrafyasının, turizminin, değerlerinin, söylencesinin, folklorunun, yemeklerinin ve başarılı olanların adlarının da anılarak yaşatılacağı eğitim anlayışının da okullarımızda yer bulması önemlidir.”dedi.
 
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSELERİ
Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer  atanamayan öğretmenler ile Teknik öğretmenlerin durumu ile Endüstri Meslek Liselerinin geliştirilmesinin de  gerektiğini belirtti ve şöyle konuştu-“ Ülkemizde atanamayan öğretmenler de önemli bir sorundur. Kimya öğretmenleri gibi, teknik öğretmenler gibi branş öğretmenleri de bu bağlamda büyük mağduriyetler yaşamaktadır. 

    Meslek liseleri denince aklımıza yalnız imam-hatip okulları gelmektedir. Oysa endüstri meslek liseleri gibi ara eleman yetiştirecek, çocukların meslek edinmelerini sağlayacak okullar önemsenmeli ve bu bağlamda teknik öğretmenlerin atamalarının sağlanması yanında okulların gelişmesi için de destek sağlanmalıdır. Ayrıca, endüstri meslek liselerinin işlevi ve amacı daha da geliştirilmeli, çocuklarımızın bu bağlamda meslek liselerinde meslek öğrenmelerine yönelik teşvikler artırılmalıdır. Ülkemizde eğitim sisteminin nasıl olması ve ne şekilde gelişmesi düşünülüyorsa geleceğimiz de o şekilde oluşur. Bilgiyle buluşmayan toplum, geleceğinin sorunlu olacağını bilmelidir. Bilimselliğin ve bilginin olduğu, çocuklarımızın özgür düşünceyle büyüdüğü, hakkın, adaletin, eşitliğin onlar için yaşam anlayışı olduğu, yoksulluğa karşı mücadele eden, yalandan, talandan, çalandan uzak bir anlayışla gelişen, bu bağlamda da üreten, düşünen, dünyaya ışık olan çocuklarımız olmasını yaratacak bir eğitim sisteminin amaçlanması gerektiğini belirtiyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum” dedi.
 
KAPANAN OKULLAR VE  ÇAVDARLI KÖY OKULU
Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer  kanunla ilgili konuşmasından sonra soru yanıt bölümünde de Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz’a Niğde kapalı okulların durumunu soru olarak yöneltti. Ömer Fethi Gürer söyle dedi.:“Niğde ilinde taşımalı eğitim nedeniyle boşalan köy okulları harap durumdadır. Akçaören, Bereket gibi köylerimizde okullar o okulda okumuş olanların gözlerini yaşartmaktadır. Ayrıca, çok sayıda kapalı köy okulu, Atatürk büstleri bakımsız ve yıpranmış hâldedir. Faal okullardan Çavdarlı yerleşmemizde ilk ve ortaokul istinat duvarları, çatıları, olukları, kömürlüğü onarım beklemektedir, iç ve dış boya ihtiyacı vardır. Bu okul ve bazı okullarda engelli girişi yoktur. Okulların, yeni eğitim dönemi öncesi, kapalı olanların, eğitim verenlerin elden geçirilmesi yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?”dedi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz soruya şöyle yanıt verdi.-“Gerçekten, kapanan köy okullarının bakımsız olduğu, çok büyük bir onarım beklendiğini ben de biliyorum, kendi köyümden de biliyorum. Gerçekten okul kullanılmıyor ama harabeye de dönmüş durumda. Ha, bu tatil döneminde buna bakar mıyız? Vallahi, bakarız dersek çalışmayan okullara, doğru değildir. Çünkü, öncelikli kaynağımızı kendi, çalışan, içinde öğrenci olan okullarımıza ayıracağız. Ancak, şunu yapabiliriz… Dün bir başka sayın vekilimiz söyledi "Biz bunları köy odası olarak talep etmek istiyoruz, siz verin." diye. Eğer bizim kullanmadığımız okullar varsa pekâlâ köy odası olarak kullanılması için de bir başka yani köy tüzel kişiliğine, muhtarlıklarına veririz ihtiyacı dikkate alarak. Bunlardan da hiçbir şüpheniz olmasın,
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Sayın Bakanım, büstlerin durumu  çok kötü, Atatürk büstleri. Bir de onları…
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Doğrudur. Yani, en azından, bilmiyorum da okul çalışmıyorsa, yağmurun altında bile kalsa bir yıpranma olur. E, okul yok. Yenisini koyabilmek ayrı bir bakım. Bir şekilde ortak bir çözüm bulmamız lazım. Çünkü, ne yapsanız farklı bir şekilde yorumlanabilir ama…
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - İl özel idare destek verebilir sizin girişimizle.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Yani, biz deriz de bazı büyük şehirlerde özel idareler de kalmadı.
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Bizim oralarda var, Niğde'de var.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Yine de bunu bir konuşalım, beraber bir ortak çözüm bulalım diyorum.”dedi.

 
Editör: TE Bilişim