İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Birimince hazırlanıp Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan ve kabul edilerek hibe almaya hak kazanan “KURUMUMUZUN KURUMSAL KAPASİTESİ ARTIYOR” Projesi kapsamında İl Müdürlüğünden 54 personel Kozaklı Divaisib otelde ARGEstar Danışmanlık Uzmanı Dr. M. Naci ÇUHACI dan “İletişim Teknikleri, Beden Dili, Öfke Kontrolü ve Zaman Yönetimi konularında eğitim alıyor. 

27 Ocak Pazartesi günü başlayan ve 5 gün sürecek olan eğitimin açılışına  katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen açılışta yaptığı konuşmada; "Siz kıymetli mesai arkadaşlarımla birlikte bir yılı geride bıraktık. Geride bıraktığımız bir yılda sizlerle birlikte Çiftçi Eğitim Çalışmaları yaptık.  159 yerleşim yerinde 4000 çiftçiye eğitim verdik. Karaatlı ve Bademdere Kasabalarında Mantarcılık kursu,  Ulukışla’da Biçerdöver kursu, 7 yerleşim yerinde 160 kadın çiftçiye Açev Kursları, Demonstrasyon çalışmaları, Çilek yetiştiriciliği,  Bahçeli Kasabasında Sayın Bakanımızın Teşrifleri ile Gebe Düve Dağıtımı, Sazlıcada Sayın Valimizin de iştirakiyle 453 alet makine ve 8 tarımsal tesisin açılışını gerçekleştirdik. Arazi toplulaştırma çalışmaları yapıldı. Gıda Denetimleri, ekmek israfının ve katkı maddelerinin önlenmesi çalışmaları yapıldı. Tarımsal desteklemeler, bitki hastalıklarıyla mücadele çalışmaları gerçekleştirildi. Hayvan Sağlığı ve Hastalıklarla mücadele çalışmaları çerçevesinde bir milyon doz aşı uygulandı. Halk Elinde Koyun Keçi Islah Çalışmaları, Koç Katımı Töreni gerçekleştirildi. Tüm bu çalışmaları burada bulunan ve şuan burada bulunmayan siz değerli arkadaşlarım yaptınız. Bu çalışmalarımızda en çok emeği geçen sizlersiniz. Bir esnaf bir tüccar yıl sonunda ne kadar kazandığına bakar. Hizmetlerimizle Niğde Çiftçisine bir yıl içerisinde ne kazandırdık diye bakacak olursak;  Son bir yılda küçükbaş hayvan sayımız 505 binden 587 bine, Büyükbaş hayvan sayımız 125 binden 136 bine çıktı. Tarımsal destekleme ödemesi 48.000.000TL  den  62.000.000 TL ye çıktı. Tarımsal Hasılamız 1.538.000.000TL den  1.900.000.000 TL ‘ye çıktı. Özellikle alternatif tarım ürünleri projesinin başarıya ulaşması için arkadaşlarımız çok çalıştı. Proje ekibimiz çok çalıştı. Neticede başarılı bir yıl geçirdik. Tüm bu başarılı çalışmalardan dolayı siz mesai arkadaşlarımı kutluyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca kendini geliştirmek, yetiştirmek, değiştirmek isteyen ve ilim öğrenmek için  bu eğitime gönüllü olarak katılan siz mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Projemize mali destek verdikleri için Ahiler Kalkınma Ajansı Yetkililerine teşekkür ediyorum. Eğitimi verecek olan Sayın Hocam Dr. Naci Beye teşekkür ediyorum. Bu eğitimin siz değerli arkadaşlarıma yararlı olacağını ve kurumumuzun kurumsal kapasitesinin artacağına yürekten inanıyorum” dedi.






Editör: TE Bilişim