Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi; dünya üniversiteleri ile ikili işbirlikleri kuran, kariyer gelişimini destekleyen, bilimsel ve sosyal aktivitelere öncülük eden, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında değer yaratan bir bilim yuvası olarak, genç ve kariyerli akademik kadrosu ile marka olma yolunda hızla ilerliyor.
 
Bünyesinde Tarımsal Genetik Mühendisliği, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri ve Biyosistem Mühendisliği bölümlerini bulunduran Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, özel sektör desteği ile kurulan ve Türkiye’de tarım alanında %100 İngilizce eğitim veren ilk ve tek fakülte olma özelliğini taşımaktadır. “Bilimin Aydınlığında Yeni Ufuklara Doğru” anlayışını benimseyen üniversitemiz, 2011 yılında bünyesine kattığı Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Ülkemizde tarımsal yükseköğretim açısından yeni bir model oluşturmuştur.
 
İsmi, bölüm yapılanması, çağdaş eğitim-öğretim anlayışı, güçlü araştırma ve uygulama altyapısı ile kurulduğu ilk günden bu yana ilgi odağı olan, kısa süre içerisinde ülkemizde tarım alanında en fazla tercih edilen fakülte durumuna gelen Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, artık ülkemizde tarımsal yükseköğretim açısından örnek alınmaya başladı.  18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Kanunla yeni kurulan 20 üniversiteden; Konya Teknik Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olmak üzere 4’ünde tarım fakülteleri, “Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi” adıyla kuruldu.
 
Yeni üniversitelerde kurulan fakültelerin Ziraat Fakültesi yerine Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi  ismiyle kurulmuş olmasının mutluluk ve gurur verici olduğunu ifade eden Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, istemeleri durumunda yeni kurulan üniversitelere fakültelerin yapılandırılmaları konusunda da seve seve yardımcı olacaklarını belirtti.
 
Editör: TE Bilişim