Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha önce başarıyla gerçekleştirilen ve Türkiye ile Kıbrıs’tan birçok üniversitenin katıldığı çalışma Niğde’deki binlerce öğrenci ve veliye yükseköğretimle ilgili büyük katkı sağlıyordu.

“Üniversiteler Niğde’de Buluşuyor” sloganı ile yürütülen 3. Üniversite Tanıtım Günleri’nin çalışmaları aylar öncesinden başlatılmış, programın 2-3 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bütün devlet ve vakıf üniversitelerine duyuru yapılmıştı. Davetiyeler bastırılmış, 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’ndaki açılış saati bile belirtilmişti. Daveti alan üniversitelerin önemli bir kısmı katılım için başvuru yapmıştı. Ancak Niğde  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son anda organizasyonun iptal edilmesi kararlaştırıldı. Niğde’ye gelecek üniversitelere de bu durum bildirildi.

Üniversite sınavlarında başarılı performans sergileyen Niğde üniversitelerin gözdesi bir şehir oldu. Çok sayıda üniversite ve akademisyenin ağırlandığı Tanıtım Günleri diğer iller tarafından da örnek alındı. Niğde’de iptal edilen çalışmanın aynısı geçen hafta Nevşehir’de yapıldı.

  

Veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin yükseköğretim ve üniversiteler hakkında geniş bilgi edindiği Tanıtım Günleri gelenekselleştirilmek isteniyordu. Etkinlik kapsamında sadece tanıtım yapılmıyor, uzmanlar tarafından öğrencilere yönelik motivasyon ve bilgilendirme amaçlı konferanslar da veriliyordu. Üniversite Tanıtım Günleri, Niğde’nin tanıtımına da büyük katkı sağlayan bir organizasyon olarak dikkat çekiyordu.

Organizasyonun neden iptal edildiği merak ediliyor.


 


Editör: TE Bilişim