Gösterilen ilgi nedeniyle Niğde Belediyesi 2. kez takı tasarım ve ebru kursu açtı. 
Niğde Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren NİĞMEK tarafından 1 Temmuz 2010 tarihinde başlatılan takı tasarım ve ebru kurslarının ilki 30 Eylül’de sona ermiş, ve kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verilmişti. 
Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan NİĞMEK’e gelen yoğun talepler üzerine 2. Takı tasarım kursu ve ebru kursu açıldı. 8 Ekim 2010 tarihinde başlayan kurslar, 20 Ocak 2011 tarihinde sona erecek.  
NİĞMEK bünyesinde ikincisi açılan ebru kursuna 70 kişi, takı tasarım kursunda ise 30 kişi katılıyor. Kurs sonunda ise kursiyerlere sertifika verilecek, yapmış oldukları çalışmalar için sergi açılacak.   
Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan NİĞMEK tarafından açılan kurslar, herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden kursiyerler; “Belediyemizin Meslek Edindirme çalışmaları çerçevesinde başlattığı alanında uzman öğreticilerin görev yaptıkları Takı Tasarım Kursu ve Ebru Kursu’nda bir mesleği olmayan, boş zamanlarını değerlendirmek isteyen, sanata ilgi duyanlar, takı tasarımı yapmayı veya ebru sanatını öğreniyor. Boş vakitlerimizi değerlendirmenin yanında meslekte öğreniyoruz” şeklinde konuştular.



Editör: TE Bilişim