Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, geçtiğimiz günlerde Çiftlik ve Çamardı İlçelerinde Milli Eğitim Müdürlüklerinde meydana gelen adaletsiz tutumun ardından Bor İlçesinde de vuku bulan basit bir olay üzerine bir müdür yardımcısının sürgün ile başka okula gönderilmesine tepki gösterdi.

 

 

Bor İlçesi Mehmet Güleç İlköğretim Okulunda  Ağustos ayında okul müdürü ile müdür yardımcısı arasındaki sözlü bir tartışma bahane edilerek,  müdür yardımcısı Ali Nihat Altuner, Bor İlçesi Gazi İlköğretim okuluna görevlendirilmişti.

 

 

Kurban Bayramı öncesi yapılan bu görevlendirme, Bor İlçesinde ve özellikle Mehmet Güleç İlköğretim okulu velileri arasında tepki ile karşılandı.

 

 

Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, konu ile ilgili Türk Eğitim-Sen Bor Temsilciliğini ziyaret etti. Konunun istişare edildiği ziyarette, Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin SUNA, Tuncay TÜRKEŞ, Mehmet TURGUT’un yanı sıra Türk Eğitim-Sen Bor  İlçe Temsilcisi Oktay KILIÇÇEKER ve sendika üyeleri de bulundu.

 

 

Şube Başkanı İhsan UĞRAŞ, Türk Eğitim-Sen Bor Temsilciliğinde yaptığı açıklamada “Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Müdürü ile Müdür Yardımcımız arasında bir sözlü tartışma olmuş. Bu basit tartışma, okulda çözülmesi gereken, hatta ilçe de çözülmesi gereken bir konu. Ne yazık ki bu tartışma adeta fırsat bilinmiş, sendika üyelerimize uzun zamandır süre gelen baskı ve sindirme girişimlerine bu olay alet edilmiş; adeta “gözünün üstünde kaşın var” gibi tabir edilebilecek türde  bahaneler ile veliler ve öğrenciler tarafından çok sevilen müdür yardımcımız Ali Nihat ALTUNER  yıllardır müdür vekili ve müdür yardımcısı olarak görev yaptığı, büyük emekler sarf ettiği okulundan başka bir okula görevlendirilmiştir.

 

Bu olay okul  müdürü ve müdür yardımcımızı da aşmış, her fırsatta yapılan sendika kayırmacılığı bir kez daha  yaşanmıştır. Olaya yanlış bilgilendirmeler ile siyasilerinde müdahil olduğu konusunda duyumlarımız vardır. Görevini yıllardır  büyük fedakarlıkla yapan Müdür Yardımcımız Ali Nihat Altuner’e reva görülen bu adaletsiz durumu yargıya taşıyacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu haksız, taraflı, güdümlü cezadan geri dönüleceğine inanıyoruz, hukuk nezdinde her türlü mücadelemizi yapacağız. Şu iyi bilinmelidir ki Türk Eğitim-Sen üyeleri sahipsiz değildir. Biz sendika olarak tüm üyelerimizin yanındayız ve destekçisiyiz. Ali Nihat ALTUNER’in de sonuna kadar yanında ve destekçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz. Hukukî anlamda yapılması gereken ne varsa sendika olarak yapacağız.” dedi.

 

Uğraş, aldığımız duyumlara göre daha önceden buna benzer bir durumun Bor İlçesinde başka bir okulda da yaşandığını, müdür ve müdür yardımcısı arasındaki bu olay da ayrıca devleti zarara uğratmak gibi  bir çok suç unsuru olmasına rağmen Mehmet Güleç İlköğretim okulundaki gibi hızlı ve eşit  bir cezaya maruz bırakılmadığını, sendika ayrımcılığı yapıldığını belirtti.

 

VELİLER SÜRGÜNE GÖNDERİLEN  MÜDÜR YARDIMCILARI İÇİN İMZA TOPLUYOR

 

Diğer yandan, okulundan haksız yere başka bir okula gönderilen müdür yardımcısı Ali Nihat Altuner için veliler okul önünde dilekçeli  imza topluyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı ve Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne hitaben yazılan imzalı dilekçe de 2000 yılından beri okullarında müdür vekilliği ve müdür başyardımcısı olarak görev yapan Ali Nihat Altuner’ in görev yaptığı süre içinde, Mehmet Güleç İlköğretim okulunda  başarı ve layıkı ile görevini yerine getirdiğini ve okullarına geri görevlendirilmesinin yapılmasını istiyorlar. Bu gün başlanan imzalı dilekçelerin sayısının ilk günden 500’ü aştığı belirtildi.

 

 BOR TÜRK EĞİTİM-SEN'İN KONU İLE ÖNCEKİ AÇIKLAMA HABERİMİZİ VE ONLARCA YORUMU OKUMAK İÇİN  TIKLAYIN...



Editör: TE Bilişim