Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı’na bu yıl ilk kez özel bir kurum katıldı. Veli merkezli iki özgün proje ile çalıştayda yer alan Suman Kreş’in çalışmaları, değerlendirme komisyonundaki akademisyenlerden tam not aldı.

Çalıştayda İlk Özel Kurum


         ''İletişim Köprüsü'' ve ''Sevgi Ağacı'' adlı projeler katılımcılar tarafından da beğenilirken, her kurum tarafından uygulanabilir faydalı çalışmalar olarak dikkat çekti. Suman Kreş Müdiresi Süheyla Tükmendağ hazırlamış olduğu ''İletişim Köprüsü'' adlı projede, öğretmenlerin ve velilerin kendi aralarında iletişimini güçlendirmek, sorunlara daha hızlı çözüm üretebilmek, veli iletişiminde duyarlı olmak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.


         İkinci projenin dört yaş grubu öğretmenlerinden Ayseren Demir'in hazırladığı ''Sevgi Ağacı'' adlı çalışma olduğunu belirten Türkmendağ, veli iletişimine önem verdiklerini ifade etti. Bu proje ile aynı apartmanda yaşamalarına rağmen görüşemeyen velilerin öğretmenlerin de olduğu ortamlarda buluşmalarını sağlayarak, velinin çocuğunun öğretmenini ve arkadaşlarının ailelerini daha yakından tanıma ve iletişim kurma imkanları bulduklarını belirtti. 

Eğitimde Kalite Veli İle Artar 

         Çalıştaya veli merkezli iki proje ile katıldıklarını söyleyen Suman Kreş Müdiresi Süheyla Türkmendağ, velilerle iletişim ne kadar güçlü olursa eğitimin kalitesinin artmakta olduğunu belirtti. Yapılan her çalışmada velileri de işin içine katarak eğitimin kalitesini arttırdıklarını vurgulayan Türkmendağ, bu yüzden bu tür çalışmaların tüm okullara örnek olmasını ve fikir alış verişi yapmak adına çalıştayın her yıl yapılarak eğitimcilere ışık tutacağına inandıklarını belirtti.  

Suman Kreş Mezuniyet Töreni Haberimiz için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim