Niğde’de faaliyet gösteren, Özel Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi 2014 -2015 yıl sonu gösterisi ve mezuniyet töreni yapıldı.

Niğde Üniversitesi Yerleşkesi Kongre Merkezi 1923 salonunda geçtiğimiz gün yapılan etkinlikte Suman Kreş öğrencilerinin yıl içinde yaptığı etkinlikler sergilendi.
Niğde’nin en seçkin okul öncesi eğitim merkezi olan Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi yıl sonu etkinliğine Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Bazı daire amirleri, okul müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

Geleneksel yıl sonu etkinliklerinin açılış konuşmasını Suman Kreş ve Gündüz Bakımevi kurucu müdürü Fatih Suman yaptı.

Fatih Suman konuşmasında; Dünyanın en güzel ve en değerli varlıkları olan evlatlarımızı sizler sevgiyle donatmayı hedeflerken, bizlerde onlara bu sevgiyi tamamlayacak ve hayata hazırlayacak eğitimin temelini vermek için gayret gösteriyoruz. Nitekim çocukların temel eğitimi almada en hızlı öğrenme ve eğitilme çağları 0–6 yaş dönemidir. Böylesine önemli bir dönemde yavrularınızı bizlere güvenerek teslim etmeniz bizim için gurur verici olup, bu vebali yerine getirmek için gayretle çalıştığımıza emin olmanızı diliyorum. Değerli anne ve babalar bugün her ne kadar gülüp eğlenerek çocuklarımızın gösterecekleri maharet ve becerilerden gurur duyacak isek de aynı zamanda programın sonunda duygulu anlar yaşayacağız. Ne yazık ki 6 yaş grubu çocuklarımızdan ayrılık vakti geldi. Aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatılmış olarak sizlere teslim ediyoruz. Yaşamlarının ilerleyen bölümlerinde bu yavrularımıza üstün başarılar sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum” dedi.

Okulun Müdürü Süheyla Türkmendağ yaptığı konuşmada ise; “Okulumuz 7.yıl yıl sonu gösterilerini sizlerle paylaşmak için hazırlanmıştır. Bir eğitim-öğretim yılını daha gururla geride bıraktık. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim. Bugün, minik yavrularımızın 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde büyük emek ve gayretler sarf ederek, çalışıp çabalayıp sizler için hazırladıkları sanatsal çalışmalarını ve yıl sonu gösterilerini birlikte izleyeceğiz.

Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve insanların ileriki yaşlarda başarılarında okul öncesi eğitimin önemi vazgeçilmezdir.” Çocuklarımızı dikenler ve oluklar arasında sıkışıp kalmış cılız çiçekler olmaktan sadece ve sadece anaokulları kurtaracaktır. Dikenli yolları ustalıkla ayıklayan anaokulu öğretmenlerine bu insanlık çok şeyler borçlu olacaktır.” Dedi.

Türkmendağ konuşmasının devamında; “ Bugün bir yıl boyunca anne sevgimizle, şefkat duygularımızla,yüreğimizle bağlandığımız,birlikte sevinip birlikte üzüldüğümüz çocuklarımızdan olan 6 yaş grubumuzu da mezun ediyoruz. Ancak kreşimizin yaz sezonu içerisinde de açık olacağını ve 2015 – 2016 eğitim öğretim yılının kayıtlarının 1 Haziran’dan itibaren başlayacağını bildirmek isterim.

Bizler emanet ettiğiniz değerli varlıklara gücümüzün yettiğince önce sevgi ve ilgimizi sonra bilgimizi sunduk.En güzeli en iyiyi yapmak adına gecemizi gündüzümüze kattık.Öğrencilerimizle öğretmenlerimizle ve tabiî ki sonsuz anlayışa sahip siz velilerimizle dört elle sarıldık hayata… Ve emeğimizin karşılığını almanın haklı gururunu yaşıyoruz bugün.Bu güzel finalde emeği geçen herkese teşekkür ederiz”diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrenciler gruplar halinde gösterilerini yaptı. Zaman zaman güldüren minik öğrencilerin gösterileri salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Bu yıl 7. Mezuniyetini veren Suman Kreş ve Gündüz Bakımevinin mezunlarına diplomalarını, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Suman Kreş Kurucularından Faruk Suman, Fatih Suman ve okul idarecileri verdi ve hep birlikte kep fırlatıldı.

Mezuniyet töreni her yıl olduğu gibi, 10 yıl marşının topluca söylenmesi ile son buldu.



Editör: TE Bilişim