Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştüklerini belirterek sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması, Temmuz’da yapılacak olan KPSS öncesi öğretmen atanması ve 40 yaş mağduru usta öğreticiler için Bakan’dan müjdeli haber beklediklerini söyledi.
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nin sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi çabasının sürdüğünü dile getiren Özüdoğru, sözleşmelilerle ilgili umutlarının arttığını ifade etti.
 
70 bin kadro bekleyen sözleşmeli öğretmeni mutlu etmek adına inançlarının ve güvenlerinin arttığını söyleyen Özüdoğru, “Eğitim Bir-Sen’in sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına yönelik ısrarlı talebi sonrası Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, konuyu tekrar Bakanlar Kurulu’nun gündemine ve Başbakan Sayın Erdoğan’a taşıyacağı sözünü verdi. Bu girişimler sonucu, olumlu beklentimiz yüzde 100 artmıştır” şeklinde konuştu.
 
KPSS mağduru olup, atanamayan öğretmen adaylarına yönelik 30 bin atama talebini Başbakan Erdoğan’a daha önce taşıdıklarını da bildiren Özüdoğru, geçen süre içinde çözüme daha da yaklaşıldığını, bu görüşmeyle Temmuz’da yapılacak KPSS öncesi atama yapılacağına dair umutlarının somutlaştığını söyledi.
 
Özüdoğru, 40 yaş engeline takılan usta öğreticilerin atanamama sorununu aktarmaları üzerine, Bakan Çubukçu’nun, çözüm için gerekli çalışmanın yapılması talimatı verdiğini ifade etti.
 
Kamuda farklı istihdam türlerine karşı olduklarını her platformda dile getirdiklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, sözleşmeli öğretmenlerin sorunları çözülünceye kadar konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim