Eğitim-Bir-Sen sözleşmeli öğretmene verilen kadro sözlerini hatırlatmak için bir girişimde bulunuyor. Sendika 29 Mart Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapıyor.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (b) bendine göre sözleşmeli öğretmen atamalarının yapıldığını hatırlatarak; “Bakanlık tarafından söz konusu öğretmenlerimizin her ne kadar kadrolu öğretmenlerle aynı hakları sahip olduğu söylense de kadrolu öğretmenlerle aralarında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Eğitim-Bir-Sen olarak sözleşmeli öğretmen politikasını hiçbir zaman doğru bulmadık, bulmayacağız. Sözleşmeli öğretmenlerin tamamı kadrolu öğretmen statüsüne geçinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
 
Bu konu hakkında bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yapacaklarını vurgulayan Özüdoğru, “1,5 yıl önce Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yapılan görüşmede sözleşmeli öğretmene kadroya geçirilmesi konusunda anlaşmalar yapılmıştı. Verilen sözlerin yerine getirilmesi ve sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçirilmesini hatırlatmak için Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“Sözleşmeliler için dava açtık”
 
Torba Kanun’un yürürlük tarihi nedeniyle sözleşmeli personelden 2011 yılı için alınan Damga Vergisinin geri iade edilmesi talebinin reddi dolaysıyla dava açtıklarını belirten Özüdoğru, “Vergilerinin nisbi oranlı vergi olduğu, bu nedenle ödenen verginin yasanın yürürlüğe girdiği 25.02.2011 tarihinden sonrasına tekabül eden kısmının iadesi gerektiğini belirttik. Damga vergilerinin iadesi ile ilgili vergi mahkemelerinde dava açmak isteyen sözleşmeli personellerin vergi dairesine,damga vergisinin iadesi amacıyla vakit kaybetmeksizin başvuruda bulunmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim