Bor Mehmet Güleç Ortaokulunda okul-yazar buluşmaları kapsamında eğitimci-yazar Murat SOYAK, "Okuma Bilinci-Okuma Sevinci" başlıklı etkinliğe katılıp konuşma yaptı.


 Okul öğrencileri  yazar Murat Soyak ile buluştu. Bu buluşma öğrencilerde büyük heyecan yarattı.  Yazar Murat Soyak eserleri, özellikle "Acı Ceviz" hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu bu kitabı okuduğundan dolayı yazara ve kitabına olan ilgi büyüktü.

Yazar Murat Soyak, hayatından kesitler anlatarak ve hikâyelerin nasıl doğduğu hakkında bilgi vererek öğrencilerin merakını giderdi. Ayrıca yazar Türkçe sevgisi, okuma sevgisi, niçin kitap okumalıyız ve kitapların hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında konuştu. Söyleşinin bir kısmı da öğrencilerin sorularının Yazar Soyak tarafından cevaplanması şeklinde devam etti. Yazar-öğrenci buluşmasının öğrenciler  üzerinde olumlu etkisi olmuş ve okudukları bir kitabın yazarı ile tanışmak onların hayatında güzel bir anı olarak yer etti.

Okul İdaresi bu buluşmayı sağlayan yazarlar ve şairler kulübüne, okul müdür yardımcısı İbrahim Ethem Çetin'e ve öğrencilere katımıyla yeni ufuklar açan Yazar Murat Soyak'a teşekkür etti.


Murat Soyak kimdir?
Niğde´de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Niğde´de tamamladı. Marmara Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü´nden mezun oldu. "Gül Aydınlığı" edebiyat dergisini çıkardı. Bir dönem ulusal gazetelerde kültür, sanat, edebiyat yazıları yazdı. Yedi İklim, Çerağ, Yitik Düşler, Ay Vakti, Likâ, Yağmur, Eğitim, Türk Dili, Ardıç, Berceste, Kardelen, Akpınar, Beyaz Gemi, Değirmen, Bir Nokta isimli edebiyat-sanat dergilerinde şiir, hikâye ve denemeleri yayımlandı.

"Çıksalın Durağı" isimli şiiri, "Tesbih" isimli hikâyesi ve "Gökte Bir Yıldız Kaymış Gibi" isimli hatıra yazısı ile yarışmalarda derece aldı. Eserleri: "Irmaklarca", “Bahar Sürgünü”, "Acı Ceviz", "Direniş Taşı".  Murat Soyak, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Niğde temsilcisidir. Halen bir lisede edebiyat öğretmeni olarak görev yapmaktadır.





Editör: TE Bilişim