Somali Cumhuriyeti’nden Abrar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdalla Mohamed İbrahim Abdalla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette iki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirmek, öğrenci ve personel değişimi yapmak ve özellikle Abrar Üniversitesi için akademik personelin yetiştirilmesi ile kapasite inşasına yönelik çalışmalar yapmak üzere protokol anlaşması imzalandı.

İmzalanan protokolün ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Afrika’daki ve özellikle Türkiye’nin stratejik önem verdiği ülkelerdeki üniversitelerle ilişkilerin geliştirilmesini önemsediklerini belirtti ve “Bizde üniversite olarak Türkiye’nin Afrika açılımına kendi imkanlarımızla katkı vermeye çalışacağız” dedi.

Özellikle enerji ve tarım alanında yapılacak ortak projelerin görüşüldüğü ziyaret, Üniversite Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Merkezi Araştırma Laboratuvarının gezilmesinin ardından son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim