Kesk’e bağlı Eğitim Sen’den önceki Eğit Sen kurucu üyelerinden Ankara 1 Nolu şube başkanlığı görevini de bir dönem yürüten Feridun Şölenci vefat etmişti.
 
Niğde Devlet Hastanesinde Göğüs Servisinde Akciğer yetmezliği tanısıyla müşahide altında tutulurken, 08.10.2010 Cuma günü akşam saatlerinde yaşama veda eden Feridun Şölenci Cumartesi günü öğle namazını müteakip Niğde Derbent Mezarlığında toprağa verildi.
 
         Cenaze törenine Eğitim Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Yıldız, son görev yeri olan Tarsus Eğitim Sen yönetim kurulu üyeleri ve mesai arkadaşlarıyla , Niğde Eğitim Sen üye ve yöneticilerinin yoğun bir şekilde katıldığı gözlemlendi.
 
Şölenci Hoca’nın ardından, Eğitim Sen Niğde İl Temsilcisi Göksel Rıza Özkan’ın yazdığı makaleyi sunuyoruz.
 
Ne Elveda Ne de Hoşça kal Sevgili Feridun Hoca Tüm Kalbimle Kocaman bir Merhaba!
         Sendikamız Eğitim Sen in önceli Eğit Sen Kurucu üyelerinden Ankara 1 Nolu şube Başkanlığı görevini de bir dönem yürüten ağabeyimiz öğretmenimiz ,yoldaşımız Feridun Şölenci yi kaybettik. Şölenci hoca, hastalığı nedeniyle Haziran'dan yaşama göz yumduğu güne değin Niğde Devlet Hastanesi Göğüs Servisinde Akciğer yetmezliği tanısıyla müşahide altında tutuluyor idi. 08/10/2010 Cuma günü akşam saatlerinde yaşama gözlerini yumdu. Seni hiç unutmayacağız Şölenci Hoca . Hep aynı mücadeleci inadınla, daima bizimle olacaksın..
         Hastalığı nedeniyle 15 Haziran'dan bu yana geçmiş yılların verdiği tahribatlarında etkisiyle Feridun Hoca yoğunlaştırılmış bir tedavi süreci yaşıyordu Akciğerlerinde oluşan iltihaplanma bir türlü kurutulamıyor ve bunun sonucu olarak ta nefes almada zorluk çekiyordu.Yoğun bakım ünitesi gibi donatılmış hasta odasında da, yaşamı boyunca yürüttüğü çetin ve direngen kavgalardan birini daha verdi. Ailesi, dostları ve yoldaşları Hoca’yı yalnız bırakmadı. Geçirdiği hastalığın en amansız günlerinde dahi, yaşama sarılma çabası ve mücadelesiyle umut ve yaşam enerjisi oldu. Defalarca yaptığı gibi bir sürpriz yapıp aramıza neşeyle döneceği inancını hep koruduk. Ancak, Yüreklerimizde derin bir boşluk bırakarak gitti. Kaybımız büyük. Cumartesi günü defin töreniyle uğurladığımız Hocamız sendikal mücadelemizde daima yaşayacak.
       Feridun Hoca, devrim ve sosyalizme inancın hesapsızlığıyla girdi mücadele saflarına. O'nun sarsılmaz inancıyla sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya düşü için kendisini adamasına hiç bir şey engel olamadı. Yanı başında erken yitirdiği yoldaşlarına verdiği söze hep bağlı kaldı. Bilinci, örgütlü kimliği ve inancıyla üretti, eğitti ve coşkulu devrimciliğiyle mücadele etti.
       68 kuşağı devrimcilerinin düsturu olan “Bir devrimci için devrim uğruna ölümü göze almak ve ölünceye kadar devrimci olmak  ” ilkesini gerçekleştirmek için kesintisiz mücadele verdi.
      Feridun Hoca kavga dolu yüreğimizdesin. Tutuşan bilincimizle, hücrelerimizdesin. En güzel insansın örgütçü inancımızda. Kelimelerimde şu an en tarifsiz olansın. Devamlı akan, devamlı mücadele verensin. Hoca dedik sana çünkü öyleydin. Çünkü emekçi halkımızın acılarını yüreğinde hissettin, 80 sonrası “yaşdaşların” üzerimizden “silindir geçti” derken örgütlenmenin gerekliliği savunandın.
      Sendikamızın verdiği örgütlü toplum demokratik Türkiye mücadelesinin hep içinde oldun. Üyelerimiz seni unutmayacaktır... Sana söz sevgili Feridun Hoca o büyük düşünü / düşümüzü gerçek kılacağız. Bunun için gereken ısrar ve inadı sen öğretmiştin bize. Rahat uyu sevgili Hoca... Biliyoruz bu bir ayrılık değil. İsyana duran yüreklerin her atışında, ezilenlerin gözbebeklerine oturan öfkesinde ya da ağız dolusu gülüşlerinde, yoksul bir Niğdeli çocuğunun masum bakışlarında, bahar yağmurlarında, içli bir ezgide, sevda ve kavga dolu bir şiirin dizelerinde ya da kent meydanlarında, varoşlarda göğe yükselen attığımız attırdığımız sloganlarımızda.
        Bu yüzden ne elveda ne de hoşça kal sevgili Hoca sana kocaman bir Merhaba! Seni asla unutmayacağız! Daima bizimlesin. Daima seninleyiz!Anın önünde saygıyla eğiliyor ve bizlere bıraktığın mücadele mirasını daima gururla taşıyacağıma söz veriyorum.
                                                                                           Göksel Rıza Özkan
                                                                                    Niğde Eğitim Sen Başkanı
                                                                                KESK Niğde Dönem Sözcüsü

Editör: TE Bilişim