Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve sona eren “SODES ile Hayata Tutunuyorum” projesi kapsamında sergi açıldı. Projede yer alan kronik ruhsal bozukluğu olan hastalar, risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli gençlerin proje süresince hazırladığı el emekleri takı, ebru sanatı, resim kursları sergisi açıldı. 

Ak Medresede düzenlenen sergiye Niğde Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun ve Kerem Süleyman Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, daire müdürleri ve kursiyerler ile aileleri katıldı. Sergiyi açan katılımcıları hazırlanan eserleri tek tek gezerek merak ettikleri soruları kursiyerlere sordu.

Proje ile ilgili bilgi veren Niğde Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, kronik ruhsal bozukluğu olan hastaları, risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli çocuklarımızın yalnız olmadıklarını anlatmak ve yaşadığımız toplumun bir parçası olduklarını, damgalanmış, dışlanmış bireyler olmadıklarını anlatmak için bu projeyi yaptıklarını söyledi.

Kurslarla ilgili açıklama yapan Niğde Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu şunları söyledi:

“Fertek Özel Eğitim meslek eğitim merkezi okulunda 35 çocuğumuz resim, ebru kursu, Toplum Ruh Sağlığı merkezinde bulunan 20 hastamıza takı tasarım ve ebru kursu, risk altında bulunan 20 gencimize yönelik yüzme, fitness, bilgisayar teknolojileri, bilgisayar işletmenliği kursları Halk Eğitim merkezi müdürlüğünün katkılarıyla açıldı. Hedef kitlede yer alan bu bireyleri toplumun bir parçası olduğunu göstermek, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içerisinde en iyi ortamları hazırlamak “Eğitim her engeli aşar” gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da bütün kurumların en temel görevleri arasındadır. Çünkü burada gördük ki destek verildiği sürece durumları ne olursa olsun öğrencilerimiz güzel işler başardığını, çok güzel eserler ortaya çıkardığını görmekteyiz.”

Kronik ruhsal bozukluğu olan hastalar Ebru kursu veren Kültür Bakanlığı Ebru sanatçısı Meral Bıyık ise, “Projemiz sona erdi ve sergimizi yapıyoruz. Yaptığımız bütün eserler şizofren ve madde bağımlısı hastalarımız hazırladı. Projeye başladığımızdan son güne kadar büyük bir değişikliğe uğradıklarını bugün gördük. Sinirli ve kaprisli olan kişilerin mutlu ve huzurlu şekilde çalışmalarına devam ettirdiklerini gördük.” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim