Bor Şehit Nuri Pamir Lisesinde 17 Kasım 2011 tarihinde Niğde Üniversitesi öğretim görevlisi Psikolog Doktor Fırat ENSARİ tarafından öğrencilere “Söz Konusu Yaşamsa Mevzu Derin “ adlı seminer verildi.

 

 Seminere okulun 10 ve 11. sınıf öğrencileri katıldı. Kâh düşündüren kâh güldüren, hayata dair ne varsa irdeleyen Fırat Ensari özellikle hayat okulu ile okul hayatı arasındaki farklılıklara vurgu yaptı. Yaşam karşısında farklı bakabilme, motivasyon, insanI harekete geçiren unsurlar üzerinde durdu. Umut, cesaret, sevgi ve inanç kavramlarını derinlemesine inceleyen Fırat Ensari, yaşanmış olaylarla ilgili hepimizin tanıdığı ilginç filmlerden ilginç kareler yakalayarak öğrencilere ilkeli duruşu, vatan ve millet sevgisine, aile bağlılığına dikkati çekti. Varlığı harekete geçiren değerleri açarak kaale alınma, değerli olabilme, başarabilme cesareti, medeni cesaret gibi konular üzerinde durdu.

 

 Okul müdürü Ali KOÇ ve öğretmenlerinde katıldığı seminer sonunda bütün öğrenciler “İşte Benim Memleketim” adlı şarkıyı söylediler. Öğrenciler böyle seminerlere ihtiyaçları olduğunu ve bu seminerlerin kendilerine enerji verdiğini söylediler.





Editör: TE Bilişim