Milli Eğitim’de neler oluyor. Geçtiğimiz günlerde Niğde Türk Eğitim-Sen Başkanı İhsan Uğraş “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde neler oluyor? başlıklı bir basın açıklaması yapmış Çamardı ve Çiftlik ilçelerinde yapılan atamaları sert bir dille eleştirmişti.

 

Bu gün ise Bor’da Mehmet Güleç ilköğretim okulunda yapılan bir soruşturma sonucu gerekçe gösterilerek çok tartışılacağını tahmin ettiğimiz bir  görevlendirme daha yapıldı. Bu görevlendirme üzerine Bu sefer Bor Türk Eğitim-Sen’den sert eleştiri geldi.

  

Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ali Nihat Altuner’in okulda yaşanan bir tartışmanın ardından, yıllardır fedakarca görev yaptığı okuldan başka bir okula görevlendirilmesi üzerine Türk Eğitim Sen Bor Şube Başkanı Oktay Kılıççeker bir basın açıklaması yaptı.

  

Kılıççeker açıklamasında ; Yüreğimizde büyüyen dünyada öğretmen olduğumuzu düşündüğümüz, olmadığımızı birçok defalar ifade eden sayın büyüklerimizin olduğu günlerde. İzlerini unutmadığımızın bilinmesini bu durumun olumsuzluğunun öğrencilerimize yansımaması için öğrencilerimizle yaşadığımız mutluluğun perçinlemesini düşünürken yeni eğitim- öğretim yılın başlaması 4+4+4 sistemin getirdiği;  Olumsuz etkilerin giderilmesi için çaba gösterirken mutlu yarınları aydınlatmak adına yılarını bu alanda uğraş veren bir müdür yardımcımız Ali Nihat ALTUNER  Bor Mehmet Güleç İlköğretim okulunda bulunduğu  görevden alınıp başka  bir okula göreve verilmesiyle sonuçlanan bir süreci yaşamış olmak hepimizi üzmüştür.

 

Bu cezanın orada vuku bulan basit olay ile  ilgili olmadığını cezayı verenlerinde bildiğini pekala  biliyoruz.

 

Bu olayı yapanlar, reva görenler sanki hemşerilerimiz diye birbirini korumak adına tarafgir davranarak işlemlerin yürütüldüğünü düşünüyor ve bunun için bu cezayı verdiklerini biliyoruz.

Bu haksız, taraflı, güdümlü cezaya karşı hukuksal mücadelemizin süreceğini, bu hukuki mücadele sonunda bu cezayı verenlerin de, haksızlıklarının ortaya çıkacağına inanıyoruz. Haksızlığın ortaya çıkması sonrasında bu adaletsizliği, bu hukuksuzluğu yapanlar içinde gerekenin yapılması için tüm yetkililerden istiyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak bu hukuksuz, adaletsiz, güdümlü konunun takipçisi olacağımızı saygıyla kamuoyuna bildiririz.

Bor Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi

Oktay KILIÇÇEKER

******


 

Müdür Yrd. Ali Nihat Altuner

Editör: TE Bilişim